Investorer sælger ud: Nets-aktie i uventet fald

Det ser ikke godt ud for Nets-aktien, der efter en halv dag i handel taber værdi. Det er dog ikke en fuldbyrdet katastrofe - endnu, lyder det fra ekspert.

Topchef Bo Nilsson har solgt aktier for 179 mio. kroner (Foto: Nikolai Linares © Scanpix)

Den ventede børsfest for Nets nynoterede aktie, har overraskende udviklet sig til slatten omgang.

Nets - der er bedst kendt for at stå bag Dankortet, NemID og betalingsservice, kom på børsen fra morgensstunden i dag, og kort efter salgsstarten steg aktien lidt. Men nu er den faldet - og endda så meget, at investorerne har tabt penge på det.

- Det er ikke en fuldbyrdet katastrofe. Endnu, siger investeringsøkonom fra Nordnet, Per Hansen, der fra morgenstunden har fulgt børsnoteringen.

Højt prissat. Måske for højt.

Han forklarer, at man ofte forsøger at introducere en aktie til en kurs, der kan give en gevinst første dag i handel.

Det var også ventet at Nets-aktien ville stige, men nu er der sket det modsatte, og investorer, der har købt aktien til udbudskursen 150, må på nuværende tidspunkt ærgre sig over, at aktien kun er omkring 148 kroner værd.

- Nets har været højt prissat. Men man har haft den opfattelse, at aktien ville være så efterspurgt, at der alligevel var plads til en førstedagsgevinst på omkring 10 procent. Det må man sige, ikke kommer til ske, siger Per Hansen.

Han mener, at yderligere kursdyk bør være en katastrofealarm for Nets.

Det er især to amerikanske kapitalfonde Advent og Bain, der har solgt ud af Nets-aktierne i dag. Tidligere ejede de 85,9 procent af selskabet. Efter udsalget ejer de nu tilsammen 32,6 pct.

Topchef Bo Nilsson har ifølge Ritzau solgt ud af sine aktier, og kan putte 179 millioner kroner i lommen.

Facebook
Twitter