Investorer ser nærmere på Cheminova

To af de store investorer i Cheminova, ATP og Lønmodtagernes Dyrtidsfond, vil have undersøgt, hvordan den danske kemikalievirksomhed opfører sig i Indien efter dokumentaren "Når tilbud dræber" på DR 1 i aftes.

To af de store investorer i Cheminova, ATP og Lønmodtagernes Dyrtidsfond, vil have undersøgt, hvordan den danske kemikalievirksomhed opfører sig i Indien (Foto: Lotte la Cour © DR)

To af de store investorer i Cheminova, ATP og Lønmodtagernes Dyrtidsfond, vil have undersøgt, hvordan den danske kemikalievirksomhed opfører sig i Indien efter dokumentarudsendelsen "Når tilbud dræber" på DR 1 i aftes.

I udsendelsen blev Cheminova beskyldt for at producere unødigt giftige stoffer, som fattige landarbejdere arbejder med uden nogen form for beskyttelse.

- Det er min opfattelse, at Cheminova faktisk gør meget for at forbedre miljøet i Inden. Men udsendelsen rejser nogle alvorlige spørgsmål, som vi vil have undersøgt nærmere, siger Claus Viinblad, aktiechef i ATP.

Sættes i forbindelse med kræfttilfælde

Cheminovas sprøjtegifte bliver sat i direkte forbindelse med, at antallet af kræfttilfælde i den indiske Punjab-provins er mere end femdoblet på otte år, skriver Politiken.

Lønmodtagernes Dyrtidsfond vil have at vide, om der er piktogrammer på giftflaskerne, så også analfabeter kan forstå, hvordan de skal beskytte sig.

Afviser alle anklager

Investorerne vil trække på kilder udefra, blandt andet FN's fødevareorganisation FAO og eksterne eksperter.

Cheminova afviser anklagerne.

- Kræfttilfældene har intet med Cheminovas plantegifte at gøre, siger administrerende direktør Bjørn Albinus.

Facebook
Twitter