Investorer stævner Jyske Bank

Investorer i Hedgefond vil have Jyske Bank til at erstatte tab. Men banken afviser.

Jyske Bank er blevet stævnet i Danmarkshistoriens største investeringsskandele. Sådan bliver sagen beskrevet af Forbrugerrådet.

Jyske Bank har modtaget et udkast til stævning fra Foreningen af investorer i Jyske Invest. Det fremgår af en fondbørsmeddelelse fra banken.

Det er investorer i hedgefonden Jyske Invest Hedge Markedsneutral, som føler sig ført bag lyset. De kræver nu en civil retssag, at Jyske Bank erstatter deres tab.

Vildledning

Investeringsforeningen anklager banken for at have givet mangelfuld og vildledende vejledning i forbindelse med salg af andele i afdelingen Jyske Invest Hedge Markedsneutral - Obligationer.

Banken har netop tabt samme sag tre gange i pengeinstitutankenævnet, og bankens markedsføring af investeringsforeningen blev påtalt af Finanstilsynet tilbage i juli 2009.

Afviser krav

Alligevel føler Jyske Banks juridiske direktør, Peter Stig Hansen, sig overbevist om, at banken får medhold i en eventuel retssag.

- Når der er tale om en retssag, kan man selvfølgelig ikke sige noget med 100 pct. sikkerhed, men vi føler os meget overbeviste om, at sagen falder ud til vores fordel, siger Peter Stig Hansen.

Han ønsker dog ikke at uddybe, hvorfor banken føler sig så sikker i sagen.

Sagen udspringer af, at Jyske Bank i følge investorerne undertonede risikoen ved investeringsforeningen, som i oktober 2008 havde tabt 80 procent af den indskudte kapital på 1 mia. kroner.