ISS-direktører fik 165 millioner kroner i løn

Det var en god forretning for de fire direktører i ISS, at kapitalfonde sidste år overtog den danske servicekoncern. De fik en lønstigning på 588 procent og kunne hæve 165 millioner kroner i løn sidste år.

Direktionen i servicekoncernen ISS fik sidste år 165 millioner kroner i løn. Det er en lønforhøjelse på 588 procent i forhold til 2004.

De fire direktører i ISS har tjent gode penge på, at den danske servicekoncern sidste år blev opkøbt af kapitalfonde.

Ifølge Børsen udløste det nemlig en lønstigning på 588 procent fra 2004 til 2005, og direktions-medlemmerne kunne glæde sig over samlede lønudbetalinger på 165 millioner kroner i løn, bonus, pension og indfrielse af aktieoptioner sidste år.

Topscorer er Eric Rylberg med en samlet indtægt på anslået 80 millioner kroner, mens de tre øvrige direktører alle fik 28-29 milllioner kroner i løn sidste år.

Vil ikke kommentere lønningerne

Efter opkøbet og afnoteringen af ISS fra Fondsbørsen vil koncerndirektør Eric Rylberg ikke kommentere lønningerne.

- Vi har i dag to aktionærer, og de kender vores lønforhold. Hvad aktieoptionerne angår er der fuld åbenhed, siger Eric Rylberg.

Dagbladet Børsen vurderer, at bonus udgør 45,8 millioner kroner indløsning af aktieoptioner 100,3 milioner kroner af den samlede løn sidste år.

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk