- Istidspigerne kunne have pitchet hvad som helst - jeg havde investeret

'Istid' fra Løvens Hule bruger investeringen fra Tommy Ahlers og Christian Stadil til at åbne flere forretninger.

Iskonceptet 'Istid' landede en investering på 450.000 kroner i aftenens udgave af Løvens Hule, selvom investorerne Christian Stadil og Tommy Ahlers kun havde budt 400.000 kroner.

Med smagsprøver og et sikkert salgspitch fik ’Istid’ investeringer på i alt 450.000 kroner med hjem fra aftenens udgave af iværksætterprogrammet Løvens Hule.

Siden optagelserne har iskonceptet haft travlt med årets issæson, men nu, hvor det danske vejr lægger en naturlig dæmper på appetitten på is til fordel for noget at varme sig på, er kvinderne bag – Nina Victoria Berg og Anniken Sand – så småt begyndt at bruge af pengene.

- Vi kigger efter nye lokaler til butik nummer to lige nu. Målet for 2017 er at bruge investeringen på at lave en opfriskning af vores nuværende butik og så åbne en anden, siger hun.

Istid skal sprede sig

Istid leder i første omgang efter nye lokaler i København og Nordsjælland.

Men står det til de to investorer - it-iværksætter Tommy Ahlers og Hummel-ejer Christian Stadil - skal Istid ud og finde rigtig mange butikslokaler.

- Næste år åbner vi en, måske også to butikker. Jeg håber, at det her bliver en af de cases, man ser tilbage på om fem til ti år og tænker; det var så et af de nye danske koncepter på linje med Joe & The Juice, siger Christian Stadil.

- Inden for tre år har vi som minimum fem butikker i Danmark – og det er et konservativt bud. Jeg vil også mene, at vi også har en omsætning i retail. Og så vil vi i gang med at skalere til Norden, hvor vi har et godt øje til Norge, hvor Anniken kommer fra.

Stadig et stykke vej til Nordjylland

Selvom de to investorer har købt sig ind på en isforretning, er det dog det først og fremmest de to kvinder, som de tror på.

- De kunne have pitchet hvad som helst, og så havde jeg investeret, siger Tommy Ahlers.

- Samarbejdet mellem os alle fire er virkelig godt; der er masser af energi. De er gode til at komme med gode opfølgninger på vores input med næsten tysk militæragtig præcision.

Men på trods af store ekspansionsdrømme og tysk præcision skal skagboer og aalborgensere lægge issulten på køl i et stykke tid endnu, før de kan finde Istids is tæt på dem, siger Nina Victoria Berg.

- Vores koncept er bygget meget op omkring, at det skal være friskt. Så der går nok desværre lidt tid, før man kan gå ned i SuperBrugsen i Nordjylland og få en af vores is, siger hun.