It-administratorer snager i fortrolige oplysninger

En ud af tre it-administratorer indrømmer at have snaget i fortrolige oplysninger på arbejdspladsen. Endnu flere har snuset rundt efter informationer, som ikke tilkommer dem.

Med et særligt kodeord har mange it-administratorer nem adgang til fortrolige og følsomme oplysninger. (Foto: © woodsy, Stock exchange)

Rigtig mange nysgerrige it-administratorer snuser rundt efter oplysninger, som ikke tilkommer dem. Det skriver Computerworld.

Ifølge en ny undersøgelse erkender en ud af tre it-administratorer, at de eller en af deres kolleger har brugt et såkaldt administrator-kodeord til at snage i fortrolige eller følsomme informationer på deres arbejdsplads.

Ved hjælp af et administrator-kodeord kan de for eksempel læse andre ansattes fortrolige mails eller få adgang til virksomhedens følsomme data.

Næsten halvdelen af de adspurgte indrømmer, at de har snuset rundt i systemer efter information, der ikke er relevant for deres arbejde.

Vi stoler ellers på dem

Det er informations-sikkerhedsfirmaet Cyber-Ark, som har gennemført undersøgelsen på en it-fagmesse i London for nylig. Cirka 300 ledende it-folk, hovedsageligt fra virksomheder med flere end 1000 ansatte, medvirkede.

- Alle er af den opfattelse, at it-administratorer er dem, man kan stole på, og at det er alle de andre, vi skal bekymre os om.

Sådan siger Adam Bosnian fra Cyber-Ark ifølge Computerworld.

- Men administrator-kodeord gør ikke alene administratorer meget magtfulde. De giver dem også en stor grad af anonymitet. Den kombination er for fristende for nogle, tilføjer han.