It-bøvl forsinker nye krav til ledige

Tekniske problemer betyder, at ledige alligevel ikke skal på nettet en gang om ugen for at beholde dagpengene. Der er bøvl med it-systemet til de nye regler, og det møder hård kritik fra Dansk Arbejdsgiverforening.

A-kasse-køen er nu på nettet. (© DR)

Et af regeringens vigtigste

tiltag
for at skaffe flere i arbejde bliver udskudt til efter nytår.

Regeringen og en række forligspartier vedtog i forbindelse med velfærdsreformen i juni 2006 nye regler for ledige. Fra 1. oktober i år skulle de ledige hver uge klikke sig ind på en bestemt hjemmeside for at registrere sig som arbejdssøgende, men reglerne kan først træde i kraft efter årsskiftet.

Der er bøvl med it-systemet til de nye regler, og det møder hård kritik fra Dansk Arbejdsgiverforening (DA).

Værste tidspunkt

- Det er jo det værst tænkelige tidspunkt. I velfærdsreformen var der i forvejen ikke særligt mange

initiativer
til at få flere i arbejde på kort sigt. Nu må vi altså vente til næste år med at se
effekterne
af et af de få
tiltag
, der vil skaffe flere hænder her og nu. Det virker påfaldende, at man i løbet af næsten halvandet år ikke har fået systemet til at virke, siger Erik Simonsen, chefkonsulent i DA, til Ritzau.

Ifølge de nye regler kan

arbejdsløse
miste
dagpenge
, hvis de ikke bruger det nu
udskudte
it-system. I første omgang dumper en advarsel ind ad brevsprækken, og pengene ryger, hvis den ledige ikke har meldt sig på
jobnet
en uge efter.

Glæde over forsinkelse

I AK-Samvirke, som er interesseorganisation for 32 a-kasser, glæder formanden Morten Kaspersen sig over forsinkelsen. Han er ikke overbevist om, at reglerne vil få flere i arbejde.

- Vi mener, at ministeren burde droppe de nye krav fuldstændig. Det vil ikke få flere i arbejde, hvis de ledige hver uge skal se, om en arbejdsgiver har kigget på cv'et. De færreste arbejdsgivere hyrer medarbejdere på den måde, så det er snarere endnu en unødig kontrolmekanisme, siger Morten Kaspersen.

Facebook
Twitter