IT Factorys bestyrelse var passiv i ni måneder

Bestyrelsen for IT Factory mødtes ikke en eneste gang i ni måneder. Først i november i år trådte bestyrelsen sammen. Eksperter kritiserer bestyrelsens passivitet.

Bestyrelsen for IT Factory mødtes ikke en eneste gang i ni måneder. Først i november i år trådte bestyrelsen sammen. Eksperter kritiserer bestyrelsens passivitet. (Foto: Rune Evensen © Scanpix)

Mens Stein Bagger opbyggede sin leasing-fidus, var bestyrelsen for konkursramte IT Factory fuldstændig passiv.

DR Nyheder kan afsløre, at den tre mand store bestyrelse i IT Factory, der foruden Stein Bagger selv talte bestyrelsesformanden Asger Jensby og den tidligere TDC-direktør Henning Børgersen, ikke holdt ét eneste møde i ni måneder.

De tre personer mødtes således den 22. januar og trådte først sammen igen den 11. november i år - altså umiddelbart inden Stein bagger forsvandt sporløst i Dubai, og svindelnummeret blev opdaget.

Det bekræfter Asger Jensby og Henning Børgesen over for DR Nyheder.

Yderst kritisabelt

Lektor og ekspert i ledelse ved Copenhagen Business School Caspar Rose fælder en hård dom over IT Factory-bestyrelsens passivitet:

- Det, at man ikke holder møder i denne periode og i den her situation, er yderst kritisabelt - og vidner om, at man slet ikke har ført tilstrækkeligt tilsyn og en ordentlig kontrol, hvilket man jo har pligt til som bestyrelse, siger Caspar Rose.

Bestyrelsesformand Asger Jensby forklarer pausen med, at IT Factory i perioden lå i intense salgsforhandlinger. Bestyrelsemøder var overflødige, fordi Jensby fulgte både IT Factory og Stein Bagger tæt.

- Selv hvis vi havde holdt bestyrelsesmøder en gang om måneden, havde det ikke gjort nogen forskel. Vi blev jo udsat for et svindelnummer, siger Asger Jensby.

Medlem undrede sig

Det tredje medlem af bestyrelsen, Henning Børgesen, tidligere direktør i TDC, bekræfter den lange pause.

- Jeg undrede mig over at der ikke blev indkaldt til bestyrelsesmøde, siger Henning Børgensen til DR Nyheder. Han er referent for bestyrelsen og oplyser at der indtil slutningen af sidste år blev holdt 6-7 bestyrelsesmøder om året i IT Factory

- Jeg fik af og til orienteringer om salgsprocessen af formanden, men ikke indkaldelser til møder, siger Henning Børgesen.

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk