It-virksomheder på jagt i Silicon Valley

20 unge itT-virksomheder indleder i dag en rundrejse i Silicon Valley i USA jagt på investorer og samarbejdspartnere.

Udenrigsministeriets Innovation Center Denmark ligger i Silicon Valley i Californien.

20 unge danske it-virksomheder indleder i dag en ugelang rundrejse i Silicon Valley i Californien i USA jagt på investorer og samarbejdspartnere.

I Silicon Valley i USA er de fleste af verdens største it-selskaber opstået. Det anslås, at op imod en tredjedel af USA's samlede venturekapital - risikovillig kapital - er til stede i Silicon Valley, også på jagt efter kommende globale virksomheder.

Møder it-guru

Fremstødet er arrangeret af Udenrigsministeriets kontor i Silicon Vally kaldet Innovation Center Denmark. Presseansvarlig Marie Louise Gørvid siger om programmet for de 20 danske IT-virksomheder:

- De skal møde danske, succesfulde iværksættere, investorer, advokater, og så skal de også møde en af Silicon Valleys helt store iværksætter-guruer, Steve Blank, som vil coache dem i, hvordan man slår igennem internationalt, fortæller Marie Louise Gørvid til DR Nyheder.

En af de danske virksomheder, der er med på turen og håber på et globalt gennembrud, er firmaet Graduateland. Virksomheden har skabt en platform, hvor unge på højere læreanstalter kan søge både praktikpladser og job i resten af verden.

Første positive moms

Selv om firmaet først åbnede få uger siden, går det over al forventning, fortæller en af stifterne bag selskabet, den 22-årige Jens Reimer Olsen:

- Vi har allerede et par og halvtreds kunder, blandt dem store firmaer, som f.eks. Microsoft, Intel, Cisco, Novo Nordisk og Danske Bank, siger Jens Reimer Olsen.

- Så det tegner rigtig positivt, og vi har allerede betalt vores første positive moms for første kvartal. Det, synes vi selv, er en meget god start, slutter Jens Reimer Olsen.