Iværksætter: Intet skattefusk i at stifte selskab i udlandet

At stifte et selskab i udlandet har intet med skattefusk at gøre og kan for nogle være den eneste mulighed, siger IT-iværksætter, der mener, at skattely-dokumentar mangler nuancer.

Der kan være gode og helt lovlige grunde til, at danskere stifter selskaber i udlandet - simpelt hen fordi, det er der, markedet er.

Sådan lyder det fra Henrik Olsen, selvstændig IT-iværksætter, som mener, at DR Dokumentaren I Skattely handler mere om skattesnyd end om skattely.

Han peger på, at det er offentligt kendt, at store virksomheder som Mærsk og Novo Nordisk har fonde i Schweiz.

- Det har de jo af den grund, at de betaler utroligt meget skat i Danmark, og de betaler mere, end de får, så de har ikke en gæld til Danmark, det er lige omvendt. Derfor har de valgt at placere noget af deres overskud i nogle fonde, så de slipper for en høj beskatning her i Danmark, siger Henrik Olsen til DR Nyheder.

Han understreger, at skattefusk "selvfølgelig skal straffes i henhold til straffeloven", men at dokumentaren "bevæger sig over i det at stifte et selskab."

- Og det har intet med skattefusk at gøre, siger han.

Udlandet kan være eneste mulighed

Ifølge Henrik Olsen kan stiftelsen af et selskab i udlandet for nogle være den eneste mulighed.

- Inden for it-branchen, som jeg beskæftiger mig med, er det ganske simpelt umuligt at få kapital til at starte virksomheder op eller investere i en eksisterende virksomhed. Der er man nødt til at bevæge sig til udlandet, siger han.

Han peger på, at de fleste investorer inden for it-branchen findes i for eksempel Californien eller England.

- Man bliver nødt til at placere sig strategisk for at være med i det globale marked. Man bevæger sig derhen, hvor man har det bedst i markedet, og det kan være i udlandet, i visse tilfælde kan det også være i Danmark, siger han.

- Virksomheder handler globalt, de er i et globalt marked, og de er nødsaget til at placere sig der, hvor det er bedst for virksomheden og ikke for det danske skattevæsen.

Gik du glip af tirsdagens afsnit af I Skattely, kan du se det her.

Facebook
Twitter