Jensens Bøfhus fortryder navnestrid med fiskerestaurant

Jensens Bøfhus tabte millioner i omsætning efter strid i Højesteret om retten til at kalde sig 'Jensen'.

I september 2014 vandt Jensens Bøfhus en navnestrid i Højesteret. Til gengæld tabte restauranten kunderne. (Foto: Christian Liliendahl © Scanpix)

Det var en fejl at sagsøge Jensens Fiskehus i Sæby og tage striden om navnet Jensen til Højesteret.

Sådan siger ejeren af Jensens Bøfhus, Palle Skov Jensen, i dag efter en højesteretsafgørelse i september 2014 gav Jensens Bøfhus medhold i, at fiskrestauranten Jensens Fiskehus fra Sæby ikke også kunne hedde Jensens.

For sejren blev bittersød: Hvad bøfhuset vandt i retten, tabte de i kunder. På Facebook blev der oprettet boykot-grupper mod bøf-mastodonten, der i kundernes øjne trynede den lille mand fra Nordjylland.

- Det var jeg ikke i trit med vores gæster og med at forstå, hvad de mente i sådan en sag, siger Palle Skov Jensen, der fremhæver, at én enkelt Jensens Fiskerestaurant i Sæby ikke ville være noget problem. Det ville planerne om en kæde med navnet Jensen dog:

- I bagklogskabens klare lys skulle jeg have taget en tættere dialog med Jacob Jensen (ejeren af Jensens Fiskehus i Sæby, red) og sagt: Det duer altså ikke, at du er i gang med at lave en restaurantkæde og ekspanderer i det tempo, du gør. Det får vi begge to store forviklinger og misforståelser ud af, siger Palle Skov Jensen.

I dag har Jensens Bøfhus en gæld på 228 millioner kroner og leder efter en partner, der kan skyde kapital i virksomheden.

Hør hele interviewet med Palle Skov Jensen i P1 Business kl 13.30 i dag.