Jernbaneforbundet får flere tillidsmænd i aftale med DSB

DSB og Jernbaneforbundet har indgået aftale, så passagererne undgår flere arbejdsnedlæggelser.

Flere passagerer kom for sent på arbejde 5. november, fordi lokoførerne på S-togene gik til fagligt møde tidligt om morgenen. De var utilfredse med beskæringen i antallet af tillidsmænd (arkivfoto) (Foto: Jens nøRgaard Larsen © Scanpix)

DSB og Dansk Jernbaneforbund er enige om en ny tillidsmandsaftale, oplyser DSB.

Ifølge aftalen skal der være 41 tillidsvalgte til at repræsentere DSB's kørende medarbejdere og ikke de 29, som DSB havde ønsket.

5. november var store dele af S-togsdriften i hovedstadsområdet lammet, fordi lokomotivførerne klokken 07.00 var til fagligt møde. Også om eftermiddagen var der forstyrrelser i S-togsdriften.

Arbejdsnedlæggelsen skyldtes, at lokomotivførerne var utilfredse med, at DSB havde lagt op til at skære antallet af tillidsrepræsentanter fra 99 til 29.

Med den nye lokalaftale mødes parterne nogenlunde på halvvejen. De er enedes om, at tallet af tillidsvalgte skal være 41.

Formelt bliver aftalen underskrevet på et senere tidspunkt, når der er enighed om de øvrige lokalaftaler, men den er ført til protokol.

Flemming Jensen, administrerende direktør i DSB, er glad for, at lokalaftalen er på plads.

- Vi er bevidste om, at samarbejdet med medarbejderne og deres tillidsvalgte er vigtig for togdriften og for DSB' fortsatte udvikling.

/ritzau/

Facebook
Twitter