Jesper Buch om unge iværksætter-venner: Den investering, der har imponeret mig mest

Tøjfirmaet Shaping New Tomorrows hjemmeside gik ned på grund af mange besøg efter ’Løvens Hule’.

- Det er den investering, der har imponeret mig mest.

Sådan lød de store ord fra investor Jesper Buch fra DR-programmet ’Løvens Hule’, da han besøgte tøjmærket Shaping New Tomorrows (SNT) butik i Aalborg.

Han lagde i ’Løvens Hule’ 250.000 kroner for 10 procent af Shaping New Tomorrow – det samme gjorde hans medinvestor Birgit Aaby.

Bag Shaping New Tomorrow står de tre barndomsvenner Christian Aachmann, Christoffer Bak og Kasper Ulrich, der stiftede virksomheden for knap tre år siden.

De startede i gymnasiet, fordi de gerne ville lave flot tøj, der var komfortabelt, og som man kunne røre sig i. Det har de gjort lige siden.

Da iværksætterne stod foran ’løverne’ fortalte de, at de i deres først regnskabsår havde en omsætning på omkring 650.000 kroner.

Da Jesper Buch og Birgit Aaby besøgte dem i butikken i Aalborg fem måneder senere, fortalte de, at de omsatte for lige omkring en million – på en måned.

Engagerede iværksættere

Tirsdag aften efter udsendelsen sad Kasper Ulrich fra Shaping New Tomorrow klar til at svare på brugernes spørgsmål.

Og mange var interesserede i at høre, hvor engagerede de to garvede iværksættere Birgit Aaby og Jesper Buch har været siden, de investerede en halv million kroner i Shaping New Tomorrow.

Brugeren Mads ville gerne vide, hvordan investorerne har hjulpet dem.

- De kommer med en masse strategisk indsigt og et netværk. Derudover en masse pr-værdi og super sparring, svarede Kasper Ulrich fra Shaping New Tomorrow.

H. R. spurgte, om iværksætterne stadig var tilfredse med at få ’løverne’ med i virksomheden.

- Ja, de har været så aktive, som vi turde håbe. Vi får mails fra dem lørdag aften med alverdens spørgsmål, svarede Kasper Ulrich.

Shaping New Tomorrows tre stiftere foran dommerne. (© dr)

Nye mål forude

Mange af brugere var også interesserede i at høre, hvilke mål Kasper Ulrich og barndomsvennerne har for virksomheden.

Casper ville gerne vide, hvilken omsætning de går efter i 2018. Og ligesom da Shaping New Tomorrow stod foran investorerne i ’Løvens Hule’ var Kasper Ulrich kontant og klar i spyttet.

- Målsætningen er 12 millioner kroner i 2018, og vi er godt på vej, skrev Kasper Ulrich.

De unge mænd har, siden programmet blev optaget, åbnet en ny butik i Aalborg, ligesom de forventer at åbne endnu en i København til november.

- Vi vil gerne være så tæt på vores kunder som muligt og det er helt sikkert på tegnebrættet, at komme ud i de største byer i Danmark, svarede Kasper Ulrich brugeren Daniel, der ville høre, om der kommer en butik til Odense.

Venskab og forretning

Investorerne i 'Løvens Hule' var meget interesserede i at høre, hvordan de tre venner fordelte arbejdsopgaverne i den unge virksomhed mellem sig. Det samme var brugerne efter programmet.

Nicolai spurgte, hvordan de tackler uenigheder i virksomheden.

- Vi råber lidt af hinanden, indtil vi bliver venner igen. Nej, vi arbejder meget med kommunikation i virksomheden og forsøger at holde små-skænderierne udenfor, svarede Kasper Ulrich.

Heidi ville gerne vide, hvordan man får hverdagen til at hænge sammen, når man ikke udbetaler løn til sig selv, som vennerne fortalte i programmet.

- Vi har levet af vores SU. Vi har alle tre været fuldtid på forretningen fra dag 1, men har samtidig været studerende ved siden af. Vi har hele tiden troet på, at hver krone tjent er brugt bedre i reinvesteret vækst i virksomheden, svarede Kasper Ulrich.

Og noget kan tyde på, at han har ret. Som flere brugere påpegede, var Shaping New Tomorrows hjemmeside nemlig nede flere gange, efter 'Løvens Hule' blev sendt på grund af for mange besøgende.

Se hele afsnittet af 'Løvens Hule' her. Sæsonafslutningen kan ses på DR1 tirsdag 10. april klokken 20.45.