Jobcenter bestormet af ledige

Jobcenter København bliver bestormet af ledige, har problemer med at bekræfte, at de er arbejdsløse. Mange har vanskeligt ved at bruge en computer. Det har givet job til fire nye i jobcentret.

Problemer med at logge på systemet og manglende computerkendskab er medvirkende til de mange ekstra henvendelser. (© DR)

Jobcenter København har siden januar fået henvendelser fra omkring 10.000 flere ledige end sædvanligt.

Årsagen er de nye regler om, at arbejdsløse hver uge skal på jobnet.dk for at bekræfte, at de søger job, skriver Nyhedsbrevet 3F.

Tvivl om tilmelding

Der er ansat fire ekstra medarbejdere i jobcentret til at tage imod opkald fra ledige, som for eksempel er i tvivl, om de har fået bekræftet deres tilmelding.

Fejlene og årsagerne til, at de ledige møder op og ringer til jobcentret, er blandt andet problemer med at logge på systemet, at de ikke kan bruge en computer, eller at de ikke kan bruge deres gamle cv, og derfor må lave et nyt cv.

En ny model

Arbejdsmarkedschef i Jobcenter København, Michael Kornager, synes ikke at de mange henvendelser er overraskende.

- Det er en ny model, og mange er i tvivl om de har forstået brevet rigtigt. Og så er der også rigtig mange password-spørgsmål, hvor folk for eksempel har tastet passwordet ind tre gange, eller glemmer at huske forskel på små og store bogstaver. Mange tager telefonen en ekstra gang for at være sikker, siger Michael Kornager.

Facebook
Twitter