Jobcenteransatte: Tilbud er ubrugelige

Medarbejdere i jobcentrene kalder de mange aktiveringstilbud til ledige for ubrugelige. Det viser en analyse lavet af DR Nyheder

En stor del af de ansatte i jobcentrene kalder aktiveringstilbuddene til de ledige for ubrugelige. (Foto: Maria Larsen © DR-Fyn)

Mange ansatte på landets jobcentre mener ikke, at aktiveringstilbud til de ledige får dem i job. Det viser en rundspørge lavet af DR Nyheder.

158 af de adspurgte medarbejderne arbejder til daglig med dagpengemodtagere, og af dem svarer hele 70 procent, at de nuværende regler er så ufleksible, at de ikke får dagpengemodtagerne i arbejde.

- Jeg sidder tit med fornemmelsen af, at de aktiveringstilbud vi har, ikke får den arbejdsløse i job, og det er meget utilfredsstillende, siger jobkonsulent i Københavns Kommune, Selma Bekric-Kukulj.

Systemet er for stift

I undersøgelsen kritiserer medarbejderne mange af aktiveringstilbuddene for at være nærmest ubrugelige.

Blandt andet er der hård kritik af den offentlige virksomhedspraktik, job med løntilskud i en offentlig virksomhed og det seks uger lange jobsøgningskursus.

Det virker ikke

- Systemet er alt for stift, fordi det er de samme tilbud vi skal give til alle, i stedet for at lægge en speciel plan for den enkelte arbejdsløse. Og mange af de ting vi kan tilbyde virker simpelthen ikke, siger jobkonsulent Selma Bekric-Kukulj

Hun efterlyser, at de forskellige jobcentre i meget højere grad får fri hænder til at lave individuelle planer for hver enkelt arbejdsløs i stedet for bare at tilbyde et fast aktiveringsforløb til alle.

Facebook
Twitter