Jobcentre hjælper ikke de svageste arbejdsløse

Når det gælde de svageste kontanthjælpsmodtagere, så er Jobcentrene ikke til megen hjælp. I Silkeborg var det således kun seks procent af de berettigede, der kom til kontaktsamtale. Det viser tal fra Arbejdsmarkedsstyrelsen.

I Silkeborg var det således kun seks procent af de berettigede, der kom til kontaktsamtale på Jobcentret. Det viser tal fra Arbejdsmarkedsstyrelsen.

Jobcentrene giver ikke landets kontanthjælpsmodtagere de samtaler og aktiveringstilbud, som de har krav på, viser nye tal. Måned for måned er der færre og færre af landets kontanthjælpsmodtagere, der får de tilbud, som de har krav på, til tiden.

Det viser nye tal fra Arbejdsmarkedsstyrelsen, som Ugebrevet A4 har analyseret.

Seks procent til samtale i Silkeborg

94 procent af kontanthjælpsmodtagerne i Silkeborg, der i april havde krav på en lovbestemt kontaktsamtale, blev ikke indkaldt til tiden. Og på landsplan er det gennemsnitligt kun hver anden kontanthjælpsmodtager, der får den individuelle samtale til tiden.

Ser man på, hvilke kontanthjælpsmodtagere, der oftest bliver svigtet af jobcentrene, er der et klart mønster. Det er så godt som altid de personer, der står længst væk fra arbejdsmarkedet, der ikke bliver plottet ind i jobcentrenes travle kalender, skriver Ugebrevet A4.

Barfoed: ikke tilfredsstillende

De Konservatives arbejdsmarkedsordfører Lars Barfoed er ikke tilfreds.

- Så længe alle ikke får de samtaler og den aktivering, som de skal have, til tiden, er det ikke tilfredsstillende. Jeg forventer, at kommunerne hurtigst muligt får fulgt op på det og strammet gevaldigt op på det. Vi ved godt, at der har været indkøringsvanskeligheder, men de må ved at være overstået nu, siger han.

Beskæftigelsesminister Claus Hjort Frederiksen ønsker ikke at kommentere de konkrete målinger af jobcentrenes rettidighed.

R: Ministre i samråd

De Radikales kulturordfører, Elsebeth Gerner Nielsen, siger til DR Nyheder, at partiet kalder socialministeren og beskæftigelsesministeren i samråd.

- Hvis ikke vi får de mennesker i arbejde nu, så ved jeg ikke, hvornår det skal ske, siger hun.

Facebook
Twitter