Jobrekord: Vestjysk fabrik ansætter på livet løs

Aldrig har så mange været i beskæftigelse i Danmark. Det mærker man hos PCP i Vildbjerg.

PCP har øget antallet af ansatte i produktionen med over 10 procent det seneste år. (Foto: PCP)

Det går godt for dansk økonomi.

I januar måned rundede beskæftigelsen 2,728 millioner, hvilket er det højeste antal i job i danmarkshistorien.

Det brede opsving i Danmark kan også mærkes hos produktionsvirksomheden PCP, der ligger i den vestjyske by Vildbjerg.

PCP laver riste og trin til gulve, gangbroer, altaner og meget andet. Det er produkter, som er populære både privat og i industrien ikke mindst ligenu.

- Vi kan godt mærke, at det går godt i Danmark. Vores varer er sæsonbetonede. Men nu, hvor sæsonen er gået i gang må vi ansætte flere og flere folk, og det gælder både i produktionen og på kontoret, siger Lars Schmidt, der er salgschef i PCP, som er en del af den danske PF Group, som har selskaber i otte europæiske lande.

10 procent flere

PCP har omkring 310 ansatte. Men det tal vokser.

- Der kommer flere projekter ind. De vil gerne have vores produkter, og forespørgslerne kommer ind langt hurtigere end hidtil, så vi har simpelthen fået flere ordrer i bøgerne, siger Lars Schmidt.

Han vurderer, at PCP har udvidet antallet af ansatte i produktionen med godt 10 procent det seneste år.

Nu er den eneste frygt, om der er kvalificeret arbejdskraft nok til at holde trit med ordebøgerne, forklarer han:

- Hvis den her kurve bliver ved, så bliver der behov for folk i produktionen og i administrationen, og der har vi lidt udfordringer med at finde kvalificeret arbejdskraft, siger Lars Schmidt.

PCP er en del af PF Group, hvor investeringsselskabet Maj Invest er hovedaktionær. De sidste to år har PF Group leveret markante overskud med 31.7 millioner i 2016 og 27,2 millioner kroner sidste år. (Foto: PCP) (Foto: Unknown)

Vismand: Derfor går det godt

Ifølge overvismand og professor i økonomi ved Aarhus Universitet Michael Svarer er der en simpel forklaring på jobrekorden: Øget udbud og øget efterspørgsel:

- Dels går det rigtig godt for dansk økonomi. Der er stor efterspørgsel efter danskproducerede varer. Dels er der kommet flere i arbejdsstyrken.

- Der er flere, som udbyder deres arbejdskraf, og de bliver længere på arbejdsmarkedet og går senere på pension. Samtidig er der kommet mere udenlandsk arbejdskraft, så der simpelthen flere personer til at tage de job, som virksomhederne udbyder, siger Michael Svarer.

Han forventer, at beskæftigelsesrekorden vil blive slået igen inden for de næste måneder.

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk