- Jobsøgningskurser er håbløse

Arbejdsløse får intet ud af jobcentrenes vejledningskurser, viser en undersøgelse. - Nu har vi sort på hvidt at kuserne er håbløse, siger LOs næstformand Lizette Risgaard.

Jobsøgningskurser er spild af tid, mener mange. (© Scanpix)

Næsten hver anden arbejdsløs synes, det er fuldstændig formålsløst at være på lange kurser i at skrive jobansøgninger. Og de flest får kun underivsning en tredjedel af tiden på kurserne. Det viser en undersøgelse blandt 469 arbejdsløse, som Analyse Danmark har lavet for LO.

Lizette Risgaard, næstformand i LO, har kun knubbede ord til overs for kurserne.

- Nu kan vi se sort på hvidt, hvor håbløse jobcentrenes vejledningskurser er. Det er klart, at folk ikke får noget ud af at gå på kursus, når underviserne laver alt muligt andet end at undervise, siger Lizette Risgaard.

Fåtal kommer i arbejde

Undersøgelsern viser samtidig at det kun er 9 procent af de, der har deltaget i vejledningskurserne der kommer i arbejde bagefter.

- Aktiveringsindsatsen er skræmmende dårlig. Det suverænt største problem er, at kommunerne sparer penge ved at sende folk på billige kurser uden indhold. Derfor skal kommunerne ikke have større refusion af dagpengeudgifterne for de arbejdsløse, der er på aktivering, end for dem, der ikke er," siger Lizette Risgaard.