Jukeit-drengene fra Løvens Hule sigter efter Last Christmas og Spotify

De tre iværksættere bag streamingtjenesten Jukeit regner med at blive klar til julefrokosterne. Og de drømmer stort.

Jukeit-skaberne er mildt sagt begejstret for, at superiværksætteren og manden bag megasuccessen Just Eat, Jesper Buch, kan se et potentiale i deres idé.

Inden jul kan du tage plads på en cafe, bestille en juleøl og bruge din smartphone til at styre, hvilken musik du og de andre gæster skal høre.

Det er målet for Morten Holm Hvass, Alexander Henrik Rohde og Michael Egede Christensen, der har fået superiværksætteren Jesper Buch til at investere 250.000 kroner i deres streamingtjeneste Jukeit.

Kapitalindsprøjtningen blev lovet, da aftenens udgave af DR-programmet Løvens Hule blev optaget i april, og Jukeit er nu ved at være klar.

- Pengene er overført, og aftalerne med Sony Music og Universal Music er kommet på plads, siger idémanden bag Jukeit, Michael Egede Christensen.

I klippet herunder præsenterer Morten, Alexander og Michael deres idé om en digital jukebox til investorpanelet i Løvens Hule.

De store leger med

Men der mangler lige lidt, inden Jukeit kan gå i luften. Det tekniske setup, der skal sørge for, at rettighedshaverne til musikken får de penge, som de skal have, er ikke helt på plads.

- Vi håber at blive klar op til jul, så vi kan få de fester med, siger Michael Egede Christensen.

Og så vil gæster på en række cafeer, barer og bowlingcentre i Storkøbenhavn have mulighed for at vælge Wham-slageren Last Christmas og en hel masse andre numre fra et omfattende musikkatalog bestående af numre fra Sony Music og Universal Music. Hvis aftalen med Warner Music også lander, som den forventer at gøre, bliver menukortet udvidet.

- Vi tror på, at der er et stort potentiale for tjenesten, og vi ser helt nye og interessante muligheder for at få afspillet vores kunstneres musik, siger Lasse Westi, der er digital business director i Sony Music.

Den positive modtagelse fra musikmastodonterne har fået Jukeit-drengene til at drømme stort. Den verdensomspændende og -dominerende streamingtjeneste Spotify er pejlemærket.

- Vi er overhovedet ikke i størrelse med Spotify, men forhåbentlig kan vi blive det i Europa, siger Michael Egede Christensen.

Blod på tanden i Spanien

For de 250.000 kroner fik Jesper Buch 25 procent af Jukeit, og Michael, Morten og Alexander fik penge til at udvikle den teknik, som skal fortælle rettighedshaverne, hvor ofte deres musik bliver spillet.

Derudover har Jesper Buchs investering ifølge Michael Egede Christensen givet dem et selvtillidsboost. Og en tur til Spanien.

- Kort efter programmet var vi nede og besøge Jesper i privaten i Marbella. Vi vendte og drejede forretningsidéen i tre dage, fortæller Michael.

Og de tre iværksættere fik set, hvilken luksus de kan se frem til, hvis de rammer lige så meget plet med deres projekt, som Jesper Buch har gjort med blandt andet Just Eat.

- Vi fik blod på tanden. Det er jo et eller andet sted det, som man går og drømmer om, siger Michael Egede Christensen.

Indtil videre er drømmene om mere økonomisk frihed kun drømme for Morten, Michael og Alexander.

Udvikleren bor stadig på altan

Sidstnævnte har godt nok efter en fuldbyrdet kandidatuddannelse på Copenhagen Business School fået job som account manager hos Loreal, men de to andre forsøger at skrabe penge sammen til at få smør på brødet - og udvikle Jukeit.

- Jeg gør stadig rent i weekender og er i perioder arbejdsmand i et el-firma, så vi kan få økonomien i projektet til at hænge sammen, og Morten sover på en lukket altan hos en ven. Det har han snart gjort et år, fortæller Michael.

Morten er udvikleren bag Jukeit og shanghajet af Michael via en Facebook-side tilhørende IT-Universitet i København. Han ejer 18 procent af Jukeit, som Michael med 52 procent ejer majoriteten af.

Alexander har skudt en sum penge i projektet, der gør ham til medejer med fem procent, mens Jesper Buch altså har en fjerdedel af Jukeit-kagen.

En kage der gerne skal blive en fed en af slagsen.

- Vi drømmer om at blive Spotify inden for erhverv, hvor al musikken kører helt strømlinet. Vi vil tage jukeboxen op på et 2016-niveau, lyder det fra Michael Egede Christensen.