Julefrokosterne kan trygt afholdes: Coronapasset kan være værn mod smitte

Brancheorganisation og julefrokostarrangører hilser coronapasset velkommen, men frygter yderligere restriktioner.

Du kan trygt afholde julefrokost, nu hvor der skal tjekkes coronapas i døren. Det er budskabet fra restaurationsbranchen. (Foto: Nikolai Linares © Scanpix Denmark)

Julefrokostsæsonen er så småt gået ind. Men det samme er smitte-sæsonen.

Derfor hilser flere julefrokostarrangører coronapasset velkommen. De håber nemlig, det kan være et værn mod at netop deres arrangement bliver et supersprederevent.

- Når der er usikkerhed blandt koncertgæsterne og brugerne, så stopper billetsalget hos os. Med coronapasset kan vi skabe en sikkerhed for publikum, siger Jacob Brixvold, der er direktør i kultur- og koncerthuset Arena Næstved, der både har store koncerter og firmajulefrokoster i eventkalenderen de kommende måneder.

Netop det synspunkt bakker man op hos restauranternes brancheorganisation Horesta, der oplever samme holdning blandt sine medlemmer.

Arena Næstved har tidligere fungeret som vaccinationscenter, men kan nu slå dørene op i en mere munter anledning - nemlig koncerter og julefrokoster. (Foto: Johnny Madsen)

- Vi håber, at coronapasset er med til at mane til ro omkring smitterisikoen, så vi undgår aflysninger. Mange i branchen er stadig i knæ, siger Kristian Nørgaard, der er politisk direktør i Horesta.

Faktisk har de kun meget få meldinger om aflysninger.

- Der var få der aflyste, da myndighederne vejede morgenluft om restriktioner for nogle dage siden. Men vi det var fåtal, siger Kristian Nørgaard.

Frygt for flere forbud

Hos Copenhagen Event og Turbinehallen i Aarhus, der begge har mange store julefrokoster i kalenderen, fortæller man, at de heller ikke oplever aflysninger.

De har dog andre bekymringer.

- Coronapasset kunne vi næsten have fundet på selv at indføre. Vi fryger i langt højere grad, at der kan komme et forsamlingsforbud. Det vil ramme os, fortæller Sanne Remme Madsbjerg, der er direktør for administration og salg i Turbinehallen A/S.

Samme frygt har de hos Copenhagen Event.

- Coronapasset er ikke det store for os. Mundbind vil folk også leve med. Men faren er et forsamlingsforbud, siger Thomas Berthelsen, der er salgsdirektør i Copenhagen Event.

- Vi er bange for, der kommer flere og hårdere restriktioner på den anden side af kommunalvalget.

Copenhagen Event afholder blandt andet julefrokostarrangementer på Den Blå Planet. (© Copenhagen Event)

Hos brancheorganisationen Horesta håber man, forsamligsforbuddet kan undgås denne gang.

- Budskabet på pressemødet i går var klart, at flere skal vaccineres og testes. Vi hørte ikke om, at vi skal ses mindre og undgå forsamlinger, siger Kristian Nørgaard, politisk direktør i Horesta.

FacebookTwitter