Jysk jubel over planer om større lufthavn i København

Direktøren i Aalborg Lufthavn kalder Københavns Lufthavns udvidelsesplaner for "en fantastisk god nyhed".

Der er glæde at spore hos flere lufthavnsdirektører i det jyske, efter at Københavns Lufthavn i dag har løftet sløret for nogle store udvidelsesplaner.

- Det er en fantastisk god nyhed for os, siger direktøren i Aalborg Lufthavn, Søren Svendsen.

- Hvis der bliver flere tilbud om at flyve fra København og ud i verden, er det også noget, nordjyderne har let afgang til via alle indenrigsafgangene, tilføjer han.

Hvis Københavns Lufthavn får tilladelse til at udbygge lufthavnen for op mod 20 milliarder kroner, vil lufthavnen i fremtiden kunne tage 40 millioner passagerer mod de 28 millioner, der rejser gennem lufthavnen i dag.

- Hvis der kommer endnu flere turister til København fra eksotiske steder, er chancen for at få nogle af turisterne til Nordjylland også større, siger Søren Svendsen.

Ifølge direktøren er Aalborg Lufthavn "den suverænt største indenrigslufthavn i Danmark". Halvdelen af dem, der flyver indenrigsflyvninger i Danmark, flyver mellem København og Aalborg. Der er 17 daglige afgange i hver retning.

Aarhus: Turister vil søge mod Jylland

Også i den noget mindre Aarhus Lufthavn roser direktør Peter J. Høgsberg Københavns Lufthavns planer om at udvide.

- Hvis det er godt for Københavns Lufthavn i Kastrup, er det også godt for mig, siger han.

Direktøren forventer nemlig, at det vil øge efterspørgslen efter flyture mellem Aarhus og København, hvis København udvider.

- Jo flere folk, der kan bruge København som hub, jo flere folk vil der sidde i flyvemaskinen fra Aarhus til København, siger Peter J. Høgsberg.

Ligesom Aalborg-direktøren forventer Aarhus-direktøren, at flere turister vil søge mod det jyske, hvis København får lov at udvide og tage imod flere flypassagerer.

- Folk, der flyver ind til Danmark, vil ikke nødvendigvis stoppe i København. Nogle vil besøge attraktioner i Jylland og dermed flyve videre, siger han.

Sådan så det ud, da direktøren for Københavns Lufthavn, Thomas Woldbye (mf.), tidligere i dag præsenterede lufthavnens udvidelsesambitioner. (Foto: ASGER LADEFOGED © Scanpix)

Fælles interesse i glade passagerer

Lidt mindre begejstret er direktøren for Billund Lufthavn.

- Jeg tror ikke, det er noget, der påvirker os som lufthavn, siger Kjeld Zacho Jørgensen.

Han glæder sig dog over, at Københavns Lufthavn tilpasser sig fremtiden, for det smitter af på hele branchen.

- Som branche har vi en fælles interesse i, at passagererne har en god oplevelse, når de flyver, for det kommer til at påvirke os alle sammen, siger han.

- På den måde synes jeg, det er rigtigt af os alle sammen, at vi sørger for, at vores kapacitet og service er i orden, tilføjer han.

Københavns Lufthavn vil i dag sende en ansøgning af sted til Trafik- og Byggestyrelsen for at få tilladelse til at lukke den mindste af lufthavnens tre landingsbaner.

Hvis styrelsen giver grønt lys for det, og de øvrige godkendelser falder ud til fordel for lufthavnen, kan udbygningen går i gang.

Udbygningen tage 10 til 20 år.