Jyske Bank afskaffer 1000-kroneseddel i kamp mod hvidvask

I september tegnede der sig et politisk flertal for at fjerne den store pengeseddel. Nu gør Jyske Bank det.

Inden for et par måneder er det slut med at få udbetalt 1000-kronesedler i Jyske Banks automater. (Foto: Jens nøRgaard Larsen /Scanpix © DR ARKIV)

Om et par måneder er det slut med at hæve 1000-kronesedler i Jyske Banks automater. Det oplyser banken i en pressemeddelelse.

Teknikere er således i gang med at omkode bankens pengeautomater, så de ikke kan udbetale den store seddel længere. Det sker som et led i kampen mod hvidvask.

Kasserne i bankens afdelinger er allerede stoppet med at udlevere de store sedler. Pengesedlen kan dog stadig indbetales ved kasserne og i automaterne.

Bruges ofte af kriminelle

I september foreslog bankernes interesseorganisation, Finans Danmark, at fjerne sedlen.

- Det er almindelig kendt, at de store sedler, hvad enten det er 500-eurosedlen eller 1000-kronesedlen, i høj grad bliver brugt i forbindelse med kriminalitet, forklarede Ulrik Nødgaard, administrerende direktør i Finans Danmark, til Ritzau.

Både Socialdemokratiet, Venstre, Dansk Folkeparti og Enhedslisten var positivt stemt over forslaget.

Det kom i forbindelse med, at et politisk flertal foreslog at fjerne 500-eurosedlen i Danmark efter en advokatundersøgelse af en omfattende sag om hvidvask i Danske Banks estiske afdeling.

/ritzau/

Facebook
Twitter