Jyske Bank: Det er kundernes eget ansvar

Jyske Banks afdelingerne i skattelyene Schweiz og Gibraltar har knap 300 kunder her i landet. Det er kundernes eget ansvar at få indberettet deres formueforhold til Skat, lyder det fra banken.

Jyske bank afviser at have medvirket til kunders skattesvindel. (© DR)

I DR Nyheders dokumentar, 'Det danske skattely', fortæller en tidligere kunde i Jyske Bank Schweiz, hvordan han i årevis brugte banken til at snyde de danske skattemyndigheder for tusindvis af kroner.Samtidig fortæller en række tidligere ansatte, der har arbejdet i bankens afdelinger i Schweiz og Gibraltar i perioden fra 2005 og frem, hvordan de personligt havde adskillige danske kunder, der brugte Jyske Banks udenlandske skattelyafdelinger til at skjule formuer for Skat.

I Jyske Bank fastholder man imidlertid, at banken på ingen som helst måde bidrager til skattesnyd.- Vi følger lovenTværtimod har banken gjort sig store anstrengelser for at undgå, at kunderne udnyttede datterbankerne i Schweiz og Gibraltar til at skjule penge for skattemyndighederne i deres respektive hjemlande og på den måde unddrage sig skat, lyder det:- Vi følger loven, og det indretter vi også vores forretningsgange og instrukser til vores medarbejdere efter, siger Jens Lauritzen, direktør i Jyske Bank og chef for afdelingerne i Schweiz og Gibraltar.

- Hvis det er sådan, at en medarbejder er ude, og han eller hun fornemmer, at her er der altså en kunde, der ikke indberetter, så har vi altid gjort os store anstrengelser med at fortælle de her kunder, at det er altså jeres ansvar at få indberettet det I skal, forklarer han.- Kundernes ansvarPå grund af bankhemmelighed i både Schweiz og Gibraltar har danske skattemyndigheder svært ved at få oplysninger om danskers konti i f.eks. Jyske Bank Schweiz. Men det er kundernes, og ikke bankens ansvar, at deres indberettes korrekt til Skat, som kunderne har pligt til.- Det er ikke vores ansvar, at kunderne selvangiver. Det er stadigvæk kundens eget ansvar, siger Jens Lauritzen.

Jyske Bank har tidligere oplyst, at bankens afdelinger i Schweiz og Gibraltar kun har få danske kunder bosiddende i Danmark. Forelagt DR's dokumentation oplyser banken nu imidlertid, at der er tale om flere hundrede:- Vi har under 300 kunder, små 200 og nogen og 80, som er bosiddende i Danmark, og det er typisk kunder som har haft en eller anden tilknytning til udlandet tidligere, siger Jens Lauritzen.Se hele interviewet med Jyske Bank her:http://mu.net.dr.dk/admin/programcard/get/?id=urn:dr:mu:programcard:52ea6e2ea11f9d06c0b1cd98

Facebook
Twitter