Jyske Bank sænker negativt renteloft til 250.000 kroner

Kunder med mere end en kvart million kroner i banken må til lommerne.

Jyske Bank, som var de første til at indføre negative renter sidste år, tager igen teten og skruer markant ned for grænsen for, hvornår privatkunder skal betale negative renter. (Foto: henning Bagger © Scanpix)

Jyske Bank, som var den første bank til at indføre negative renter sidste år, tager igen teten og skruer markant ned for grænsen for, hvornår privatkunder skal betale negative renter.

Fra den 1. maj sænker landets tredjestørste bank således grænsen fra 750.000 kroner til 250.000 kroner.

Dermed vil indestående over 250.000 kroner på en nemkonto hos Jyske Bank koste 0,75 procent om året i rente.

På indlånskonti til børn vil grænsen være 100.000 kroner. Kunder, der ikke har deres nemkonto i banken, skal betale negativ indlånsrente på al indlån.

Det fremgår af en selskabsmeddelelse, som er offentliggjort i forbindelse med bankens regnskab.

Koster kunder 187,5 millioner kroner

Ifølge banken bliver indlån for omkring 25 milliarder kroner berørt af ændringerne. Det giver negative renteindtægter til banken på årligt 187,5 millioner kroner.

- Det negative rentemiljø, som næsten uafbrudt har været gældende siden år 2012, har hen over de sidste fem år medvirket til et fald i Jyske Banks renteindtægter på cirka 650 millioner kroner på trods af en vækst i udlånet på cirka 100 milliarder kroner i samme periode.

- Da det negative renteniveau forventes at fortsætte i flere år frem, finder Jyske Bank det nødvendigt med virkning fra 1. maj 2020 at fastsætte grænsen for nul-rente for privatkunders indestående på nemkontoen til 250.000 kroner, står der i Jyske Banks årsrapport.

Coop Bank sænker også loft

Også Coop Bank, som er en del af Coop-koncernen, varslede i sidste uge en yderligere sænkning af renteloftet.

Allerede i efteråret valgte Coop bank at indføre en negative renter på minus 0,75 procent på indestående over 750.000 kroner i banken.

Men fra den 1. april sænkes beløbsgrænsen til 150.000 kroner for personer, der ikke har deres nemkonto i banken.

Har man sin nemkonto hos Coop Bank, er det fortsat muligt at have 750.000 kroner på kontoen, uden de udsættes for negativ rente.

- Vi har, siden vi introducerede negative renter i slutningen af november måned 2019, oplevet, at andre pengeinstitutter har indført væsentligt lavere beløbsgrænser end vores. Det har betydet, at vi i den mellemliggende periode har set en stor stigning i indlån, som er blevet overført til Coop Bank med en for banken ekstra omkostning til følge.

- Med virkning fra 1. april 2020 sænker vi derfor niveauet for, hvor meget indlån du kan have stående hos os, uden at du skal betale negativ rente, lyder det i et brev til bankens kunder.

Læs vores overblik over bankernes beløbsgrænser her.