Tema Bidragssatser

Jyske Bank vil kapre utilfredse Nykredit-kunder: Lover at holde priserne i ro

Ingen omkostninger ved etablering af boliglån og rolige priser resten af året skal trække kunder til Jyske Bank.

De nye tilbud til boliglån-kunderne blev meldt ud internt i starten af ugen, men først i dag klokken ni kunne Jyske Bank-direktør Anders Dam gå ud med det.

Jyske Bank går nu ind i kampen for at tiltrække kunder på boliglånsmarkedet.

- Vi vil øge konkurrencen på realkreditmarkedet, så vi har besluttet os for, at der i resten af 2016 ikke vil være etableringsgebyrer, hvis man skifter realkreditlån til et Jyske Bank-lån. Det er det ene. Det andet er, at vi lover ikke at ændre priserne i resten af 2016, siger direktør i Jyske Bank, Anders Dam, til DR.

Bidragssatser

Sidste år betalte de danske boligejere knap 15 milliarder kroner i gebyr på deres boliglån. Realkreditinstitutterne har nemlig de senere år skruet op for den såkaldte bidragssats, altså det gebyr en kunde løbende betaler til sit realkreditinstitut for at have et realkreditlån. Følg vores dækning her.

Gå til tema

De nye tilbud kommer efter, at utilfredse kunder har langet ud efter Nykredit og Totalkredit for at hæve priserne på realkreditlånene - de såkaldte bidragssatser.

Kritikken af Nykredit har fået Jyske Bank til at lugte flere kunder i butikken.

- Vi forsøger selvfølgelig at tage så stor en markedsandel som overhovedet muligt og være så konkurrencedygtige som overhovedet muligt, siger direktøren.

Samtidig påpeger han, at de nye prisløfter for 2016 ligger på linje med det, flere politikere har efterspurgt.

- Det, vi rent faktisk tilbyder vores kunder her, minder meget om det, visse politiske partier mener, at konkurrencen skal frembringe, siger Anders Dam.

Jyske Banks nye tilbud bekræfter ifølge direktøren, at der er konkurrence på realkreditmarkedet.

  • Fakta
  • De fire store udbydere af realkreditlån til køb af boliger er Nykredit, Realkredit Danmark, Nordea Kredit og BRFkredit.
  • Jyske Banks boliglån er realkreditlignende lån - en relativ ny type lån på markedet.
  • Jyske Banks søsterselskab, BRFkredit, som sælger realkreditlån, meldte i starten af ugen ud, at de tilbyder nogenlunde samme vilkår, som Jyske Bank nu melder ud - at de vil holde bidragssatserne i ro, og at etableringsomkostningerne er fjernet resten af 2016.
  • Kilde: BRFkredit