Kæmpe forskelle på bankernes billån

Der er enorm forskel på bankernes billån. Hvis du låner penge til en stor familiebil som en Volkswagen Passat, så kan du spare over 100.000 kroner på at vælge banken med de billigste lån.

Der er enorm forskel på bankernes billån. Hvis du låner penge til en stor familiebil som en Volkswagen Passat, så kan du spare over 100.000 kroner på at vælge banken med de billigste. (Foto: © DR, DR)

I forvejen er det en dyr affære at købe bil i Danmark. Og det kan blive ekstra dyrt, hvis man låner pengene til bilen uden at se sig godt for.

Over lånets syv årige løbetid kan man spare over 100.000 kroner på en Volkswagen Passat, og næsten 60.000 kroner på en lille Peugeot 207. Det viser en sammenligning af en række danske bankers billån, som Magasinet Samvirke har lavet.

Især det seneste år er forskellen på bankernes renter skudt i vejret.

- Det er en tendens vi har set gennem det seneste år. Der er nogle banker, der har sat renten voldsomt i vejret siger John Norden, der er direktør i den uafhængige online tjeneste Mybanker, hvor man kan sammenligen bankernes priser.

Jyske Bank dyrest

De billige billån kan man få hos eksempelvis Eik Bank og Sparekassen for Nørre Nebel og Omegn. Mens Jyske Bank har de klart dyreste billån.

Og det er med at holde øje med sit billån. For banken kan godt sætte renten op på det ellers billige lån, man fik for flere år siden. Derfor skal vi blive bedre til at forhandle med banken, siger John Norden.

- Danskerne skal til at vænne sig til at banken er til at forhandle med. Hvis man er en god kunde så er man attraktiv også hos andre banker. Hvis ikke de er til at handle med, så må man skifte bank, der er ikke andet at gøre.