Kæmpebøder til Uber-chauffører skal for Højesteret

Fire Uber-chauffører har fået tilladelse til at få domme for ulovlig taxikørsel prøvet ved Højesteret.

De fire Uber-chauffører får nu mulighed for at tage deres sager til Højesteret. (Foto: Simon Skipper © Scanpix)

Landets øverste domstol skal nu tage stilling til fire prøvesager mod Uberchauffører, der i både by- og landsret blev dømt for ulovlig taxikørsel.

Det oplyser Procesbevillingsnævnet, der har givet chaufførerne lov til at få deres sager for Højesteret.

En mand fik en bøde på 486.500 kroner for 5428 Uber-ture i 2015. De andre tre mænd fik henholdsvis 110.000 kroner i bøde for 1282 ture, 60.000 kroner i bøde for 609 ture og 40.000 kroner for 399 ture samme år.

Sagerne skal efterprøve, om oplysninger fra skattemyndigheder i Holland, hvor Uber har sit europæiske hovedkvarter, kan bruges som bevis i straffesager mod tidligere Uber-chauffører i Danmark.

Ikke tiltænkt som bevis

Det kan bane vej for en lang række andre sager.

Af listen fremgår oplysninger om omkring 1500 personer, som har kørt for Uber i 2015 - blandt andet deres navne, bankoplysninger, hvor mange ture de har kørt, og ikke mindst hvor meget de har tjent.

Uber har sit europæiske hovedkvarter i Holland og udleverede frivilligt oplysningerne i forbindelse med en skatterevision.

Forsvareren for de fire har undervejs protesteret over brugen af skattelisterne, blandt andet fordi de ikke var tiltænkt som bevis i en straffesag.

/ritzau/

FacebookTwitter