Kampvalg afgjort: Lizette Risgaard er LO's nye formand

LO’s næstformand høstede flest stemmer på LO-kongres og overtager dermed stolen efter Harald Børsting.

Lizette Risgaard bliver den første kvindelige formand for LO. (Foto: henning Bagger © Scanpix)

LO får sin første kvindelige formand, Lizette Risgaard.

Det har LO's medlemmer netop besluttet på deres kongres i Aalborg.

Dermed overtager hun formandsposten fra Harald Børsting, som har stået i spidsen for Danmarks største faglige fællesskab i otte år.

- Jeg er stolt over den tillid, kongressens delegerede har vist mig. Og jeg er sikker på, at vi får et godt samarbejde om alle de opgaver, der venter. Det gælder i forhold til LO/FTF-delen, samt alt det andet politiske arbejde der venter, siger Lizette Risgaard foran en jublende forsamling.

Lizette Risgaard har siden 2007 været næstformand for LO, og med 312 stemmer ud af 399 mulige snuppede hun formandsposten for næsen af Flemming Vinther, som er formand for Hærens Konstabel og Korporal Forening.

Arbejdstøjet kalder

Lizette Risgaard var på forhånd udpeget som favorit til at stå i spidsen for LO’s knap en million lønmodtagere. Men hun kan ikke nyde sejren alt for længe.

LO’s medlemstal falder, og de får mindre og mindre politisk indflydelse, derfor er hun nødt til hurtigt at trække i arbejdstøjet.

- Fagbevægelsen står på en brændende platform” står der sågar i den kongresrapport, som er blevet udleveret til LO’s medlemmer i weekenden.

I sin valgtale lagde Lizette Risgaard vægt på, at hun er klar til at kæmpe for et stærkere LO og et stærkere fællesskab. Blandt andet med en mere åben stil.

Flemming Vinther fik 87 stemmer. Arne Grevsen er uden modkandidater valgt som den af fire næstformænd, der er formandens stedfortræder.