Kapitalfond byder på Nets: Direktør står til at score 600 millioner kroner på aktier

Topdirektør Bo Nilsson kan ende med at have tjent 14,6 millioner kroner om måneden på incitamentsprogrammet i Nets.

Den administrerende direktør i Nets, Bo Nilsson, har scoret kassen på sine tre år i spidsen for Nets. (Foto: Linda Kastrup © Scanpix)

Vælger aktionærkredsen i Nets at takke ja til købstilbuddet fra den amerikanske investeringsfond Hellman & Friedman, kan administrerende direktør i Nets Bo Nilsson forlade hovedkvarteret i Ballerup med en kontant aktiegevinst på ikke mindre end 628,9 millioner kroner.

Det sker efter kun tre år i virksomheden, hvor han blev indsat som direktør, da de amerikanske kapitalfonde Advent og Bain og danske ATP købte Nets for 17 milliarder kroner i sommeren 2014.

I september sidste år blev Nets børsnoteret. Her blev prisen sat til 30 milliarder kroner. Og i dag har Netsoffentliggjort et købstilbud fra Hellman & Friedman på 33,1 milliard kroner.

- Der er lavet nogle programmer, som er helt normale i markedet, hvor vi har nogle aktieoptionsordninger, og i det øjeblik, man sælger selskabet, så indfrier vi de programmer, vi har med vores ledelse, og de penge kommer til udbetaling, siger Jeff Gravenhorst, der er næstformand i Nets.

Selskabets værdistigning har givet pengeregn over cirka 70 ledelsesmedlemmer, som med samlet 3,3 procent af aktierne ifølge Finans.dk står til at score over 1,9 milliarder kroner for det samlede aktieprogram.

146,5 millioner kroner sidste år

Bo Nilsson sidder på knap halvdelen af medarbejderaktierne svarende til 1,46 procent af Nets.

Det giver ved et eventuelt salg, som bestyrelsen forventer er gennemført i starten af 2018, en gevinst på 482,63 millioner kroner.

Oveni i det beløb skal lægges gevinsten ved børsnoteringen i september sidste år, hvor Bo Nilsson solgte 25 procent af sine aktier og dermed indkasserede 146,5 millioner kroner.

De fleste af aktierne ejer Bo Nilsson gennem selskabet NH Fintech, hvor hans kone er hovedaktionær.

Da Nets blev børsnoteret, blev Nilssons aktier bundet et år frem. Derfor kommer købstilbuddet også belejligt netop nu, hvor han har fået mulighed for at sætte sine aktier til salg.

Kritikken har haglet ned over aktieoptionsprogrammet, som blev strikket sammen af de nye ejere, da Nets blev solgt i 2014.

Blandt andre ATP og topchef i Jyske Bank, Anders Dam, har kritiseret de omdiskuterede incitamentsprogrammer for at være for lukrative og i virkeligheden fratage de ledende medarbejdere et incitament til at gå på arbejde i Nets.

Ved at sælge sin aktiepost går Bo Nilsson imidlertid glip af en stay on-fee på 11 millioner kroner.

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk