"Kasi"-Jesper anker skatte-dom: Jeg handlede ikke i ond tro

Smykke-entreprenøren Jesper "Kasi" Nielsen vil anke landsrettens dom om en skatteregning på 245 millioner kroner.

Jesper Laustrup Nielsen, også kendt som "Kasi"-Jesper, mener, der er flere fejl i dommen fra Østre Landsret. Han vil nu anke sagen en skatteregning på 245 millioner kroner til Højesteret. (Foto: Mads Claus Rasmussen © Scanpix)

Skat vandt her til formiddag sagen om skatteundgåelse for 245 millioner kroner mod smykke-sælgeren Jesper "Kasi" Nielsen.

Ifølge dommen i Østre Landsret forsøgte Jesper Nielsen at undgå en skatteregning i forbindelse med omstruktureringer forud for børsnoteringen af Pandora i 2010. Men det afviser Jesper Nielsen, der nu vil anke dommen til Højesteret.

- Vi er kede af det. Vi havde regnet med en anden udgang på sagen. Men nu er det sådan, det er, og så tager vi en tur mere. Mine advokater har skrålæst dommen og mener, at der er flere fejl i den, siger han til DR Nyheder.

Dom: Skatteundgåelse var et hovedformål

Med sagen har Skat fået revanche, efter at Jesper Nielsen sidste år vandt over Skat i en anden sag. Dengang handlede det om beskatningen af de millionindsprøjtninger, som Jesper Laustrup Nielsen via sit firma lavede i fodboldklubben Brøndby IF og håndboldklubben AG København.

Dagens dom fastslår, at Jesper Nielsen ikke var fritaget for at betale skat af flytningen af aktiver mellem Kasi-firmaet og smykkefirmaet Pandora.

Af domsresumet fra Østre Landsret fremgår det endvidere, at at Landsretten fandt, at "der er en stærk formodning for, at skatteundgåelse reelt var et hovedformål med omstruktureringen, og at denne formodning ikke var blevet afkræftet ".

Kasi-Jesper: Jeg handlede ikke i ond tro

Jesper Nielsen havde overført sine rettigheder til at sælge Pandora-smykker i Tyskland, Østrig og Schweiz til et selskab, han ejede sammen med Pandora.

Jesper Nielsen hævder, at han ikke vidste, at Pandora skulle børsnoteres, da han overførte sine rettigheder.

- Da jeg i 2009 fører mine aktiver over i selskabet er det ikke mig bekendt, at Pandora er interesseret i at foretage en børsnotering. Det står også i dommen, at jeg ikke har handlet i ond tro på noget tidspunkt.

Skat havde givet en foreløbig tilladelse til manøvren under forudsætning af, at Jesper Nielsen og Pandora havde et samarbejde i det fælles selskab Pandora Jewelry Central Western Europe i mindst tre år. Den tilladelse blev efterfølgende trukket tilbage.

Jesper Nielsen overvejer krav mod Deloitte

Jesper Nielsen siger til DR Nyheder, at han er blevet fejlagtigt rådgivet af revisionsvirksomheden Deloitte. Og derfor vil han ikke udelukke, at han vil gøre et krav gældende mod revisionsvirksomheden.

- Rådgiverne har et ansvar i den her sag. Vi har jo søgt rådgivning, det er ikke noget, som en iværksætter har spidskompetencer i, siger han til.

Deloitte afviser dog, at virksomheden har virket som rådgiver for Jesper Nielsen og hans selskab.

Jan Bo Hansen, partner i Deloitte bekræfter dog i en mail til DR Nyheder, at virksomheden har bistået i arbejdet med ansøgningen til Skat.

- Det ville overraske os meget, hvis Jesper Nielsen måtte overveje at gøre et krav gældende mod Deloitte, dels fordi vi ikke har været rådgiver for Jesper Nielsen eller hans selskab, og dels fordi vi ikke mener, at der er noget at udsætte på vores arbejde i forbindelse med ansøgningen om tilladelse til skattefri tilførsel af aktiver.