Kasi-Jesper efter hård skattesag: Jeg har ingen tillid til Skat

Erhvervsmanden Jesper Nielsen stoler så lidt på den danske myndighed Skat, at han har lagt sin seneste virksomhed i udlandet.

Skat gik aggressivt til værks over for Jesper Nielsen, men har siden undskyldt. Alligevel har erhvervsmanden ikke tillid til myndigheden. (Foto: Liselotte Sabroe © Scanpix)

Dagens nyhed om danskernes faldende tillid til Skat kommer ikke bag på Jesper 'Kasi' Nielsen, der tjente en masse penge på Pandora-smykkernes succes. Jesper Nielsen har nemlig selv har oplevet barske metoder fra Skats side.

- Det, vi blev udsat for i 2011 og 2012, er uden for normal forståelse for, hvordan man kan behandle andre mennesker, siger Jesper Nielsen, der nu er administrerende direktør i Endless Jewelry.

Sagen drejer sig om Jesper Nielsens interesse for sport, og om hvorvidt million store sponsorater for fodboldklubben Brøndby IF og håndboldklubben AG København var personlig hobby eller forretning.

Skat mener det første, og så er sponsoraterne ikke fradragsberettigede, og det efterlader Jesper Nielsen med en skattegæld på mange millioner kroner.

Kasi-Jespers sag skæmmer Skat

Sagen er fortsat ikke afgjort, men Skat indledte sidste år tjenestemandssager mod en række ansatte, blandt andet chefen, der var ansvarlig for Kasi-Jespers sag.

Tjenestemandssagerne kom, efter at flere medier havde afdækket forskellige tilfælde af embedsmisbrug, hvor ansatte i Skat tilsyneladende havde handlet i strid med loven. Blandt andet truede Skat med at gå personligt efter Kasi-Jespers mor og søster, hvis ikke han betalte en milliongæld i skat.

Efterfølgende endte Skat med at undskylde deres egen sagsbehandling med ord som "retssikkerhedsmæssigt særdeles betænkeligt".

Generelt er danskernes tillid til Skat faldende, viser en ny undersøgelse. Torben Bagge, skatteadvokat og ekstern lektor i skatteret på Aarhus Universitet, vurderer, at de store sager i pressen har gjort voldsomt ondt på Skat og fremhæver især sagen mod Jesper 'Kasi' Nielsen.

Store konsekvenser for familien og forretningen

Jesper Nielsen forklarer, at hans skattesag har haft store konsekvenser for ham og hans familie.

- Inden jeg var klar over, hvad der skete, så havde medarbejdere i Skat lækket sagen, så jeg og min familien kunne læse på forsiden af Ekstra Bladet, at jeg skulle i spjældet, siger erhvervsmanden.

Forretningsmæssigt skabte Skats indefrysning af hans millioner også problemer.

- Vi måtte lukke vores håndboldklub AG København.

- I sidste ende har det også betydet, at den nye store virksomhed, som jeg er ved at skabe, ikke bliver skabt i Danmark, siger Jesper Nielsen.

Ingen tillid til Skat

Ifølge Jesper Nielsen har hans sag hos Skat ikke bevæget sig i omkring halvandet år, og han tvivler på at den bliver afgjort foreløbig.

- Når man efterfølgende ikke har interesse i at få ryddet op i det, så er det da klart, at for mit og min families vedkommende, er tilliden til Skat overhovedet ikke eksisterende.

- Der skal en fuldstændig hovedrengøring til, og den skal komme toppen, siger Jesper Nielsen.

Se mere om den faldende tillid til Skat i TV Avisen klokken 18.30 og 21.30.

FacebookTwitter