Kasi-Jesper efter sejr: Skat har lært, at man ikke skal slås med Kasi

Jesper Kasi Nielsen er i dag blevet frikendt for skatteunddragelse i Højesteret.

Mon ikke Pandora har lært, at man ikke skal slås med Kasi, ligesom Skat nu også har lært det, lyder det fra Jesper Kasi Nielsen (Foto: Mads Claus Rasmussen © Scanpix)

Ti års kamp mellem forretningsmanden Jesper Kasi Nielsen og Skat har i dag fået en afslutning.

Og det blev Kasi Nielsen, der trak det længste strå i det opgør med skattemyndighederne, der kunne have kostet ham en kvart milliard kroner.

Det er Højesteret, der i dag i en dom har afgjort, at et krav fra Skat på 245 millioner kroner ikke var berettiget. Det glæder Jesper Kasi Nielsen.

- Heldigvis ender vi med at få ret her i Højesteret. Jeg og min familie er selvfølgelig lettede, det har været et enormt pres de sidste mange år pga. det her store krav mod familie og selskab, siger han.

Det var dog ikke alle fem dommere i Højesteret, der var klar til at frikende Jesper Kasi Nielsen. To mente, at Skat havde ret. Det overrasker ham.

- Men man ved, at når man kæmper mod Skat i Højesteret, så er man bagud på point på forhånd. Så at man kæmper den op til at vinde med 3-2, det synes jeg er imponerende, forklarer han.

Skattestyrelsen har ikke ønsket at stille op til interview efter dagens nederlag i Højesteret, men underdirektør Jesper Wang-Holmen skriver i en pressemeddelelse:

- Nu skal vi nærlæse dommen og dens præmisser. Det gør vi for at vurdere, om den har konsekvenser for praksis på området, eller om den er konkret begrundet.

Økonomisk sejr for familien

Sejren i Højesteret er mere end 245 millioner kroner i sparet skattegæld for Jesper Kasi Nielsen.

Den betyder også, at en længe ventet voldgiftssag i næste måned kan give familien Nielsen penge i kassen igen. Penge som skattemyndighederne skulle have haft, hvis Højesteret havde givet dem medhold.

Voldgiftsagen skal behandle en gammel strid mellem smykkefirmaet Pandora og Jesper Kasi Nielsen. Og der er flere hundrede millioner kroner på spil, når sagen afgøres den 29. november.

- Det er den sidste sag i den tre-trins-rakat, som vi har kæmpet med de sidste otte-ti år. Nu fører vi 2-0 og tager også den sidste. Og mon ikke Pandora har lært, at man ikke skal slås med Kasi, ligesom Skat nu også har lært det, lyder det fra Jesper Kasi Nielsen.

Brøndby IF kan stå til gevinst

Skulle han vinde voldgiftssagen mod Pandora, så lover Jesper Kasi Nielsen allerede nu, at en del af pengene vil blive sendt videre til hans tidligere fodboldklub Brøndby IF.

Klubben mener, at Jesper Kasi Nielsen skylder den et tocifret millionbeløb for tabte sponsorindtægter.

Betaler du Brøndby, hvis du vinder den sag?

- Ja, jeg kan afsløre, at den aftale er lavet mellem Brøndby og mig. Vi har lavet en aftale om, hvilken type betaling der skal tilfalde klubben, hvis vi vinder sagen over Pandora, siger han.