A-kasser dumper jobcentre

Landets A-kasser mener, at det er gået ud over de ledige, at kommunerne har overtaget jobcentrene. Det viser en rundspørge.

Kommunernes overtagelse af jobcentrene har ikke været nogen succes, mener A-kasserne. (Foto: © Lars E. Rohde, DR Nordjylland)

Landets A-kasser mener, at det er gået ud over de ledige, at kommunerne har overtaget jobcentrene. Det viser en rundspørge, som Avisen.dk har foretaget blandt de cirka 350 A-kasser.

109 A-kasser har svaret på undersøgelsen, og ikke én synes, at de arbejdsløse bliver bedre hjulpet efter at kommunerne overtog jobcentrene fra staten. Det skete 1. august sidste år.

To ud af tre A-kasser synes, at hjælpen til de arbejdsløse er blevet dårligere, mens en tredjedel siger, at hjælpen er den samme.

Reform har tæret

Ifølge undersøgelsen er et af de store problemer, at jobcentrene ofte sender arbejdsløse til at søge job på diverse databaser, mens de ledige ønsker erhvervskurser, der giver dem noget mere at tilbyde en arbejdsgiver.

Beskæftigelsesminister Inger Støjberg afviser, at reformen er en fiasko.

- Jeg er ikke i tvivl om, at vi har fået et bedre system ud af det. Men jeg vedgår også, at reformen har tæret på kræfterne ude på jobcentrene, siger Inger Støjberg.