Katten Flakse har kostet 2.000 kroner hver måned i otte år

For otte år siden fik hankatten Flakse konstateret sukkersyge, og det har kostet ejeren Inger Hove-Andersen omkring 2.000 kroner hver måned lige siden.

Hvert år bruger vi over fem milliarder kroner på kæledyr, så de små kræ er blevet en stor post i husholdningsbudgetterne.

Det er især tilfældet hos Inger Hove-Andersen, der er ejer af den 16 år gamle hankat Flakse.

Flakse fik nemlig konstateret sukkersyge for otte år siden, og han har siden kostet Inger Hove-Andersen omkring 2.000 kroner i behandling hver måned.

- Et eller andet sted tænker jeg, at det er fuldstændig sindssygt, men det er jo et valg, vi har taget. Men det koster han. Sådan er det, siger hun.

- Flakse er jo en del af familien

Selvom katten Flakse har kostet Inger Hove-Andersen i omegnen af 200.000 kroner i behandling for diabetes, mener hun ikke, at man kan gøre det op i penge.

- Han er jo en del af familien. Det ville være ligesom, hvis jeg blev syg, for det kunne jo også koste penge, og så tænker man ikke på økonomien, siger Inger Hove-Andersen.

- Sådan har jeg det også lidt med dyr, siger hun.

Se interviewet med Inger Hove-Andersen, der har brugt 1.800-2.000 kroner hver måned de seneste otte år på sin kat Flakse, der lider af sukkersyge, i videoen i toppen af artiklen.