Kedelige kontorer gør ansatte sløve

Produktiviteten daler, hvis arbejdspladsen er dårlig belyst og kedeligt indrettet. Flotte kontorer giver derimod arbejdsglæde.

(© colourbox)

Et velindrettet kontor kan på langt sigt være en god forretning og være med til at styrke din virksomheds profil - både over for medarbejdere og kunder.

Hvis arbejdspladsen, hvor medarbejderne tilbringer store dele af deres hverdag, er dårlig belyst, summer af uro og generelt er intetsigende udsmykket daler produktiviteten sammen med lysten til at træde pedalerne på arbejde hver morgen.

Det skriver erhversbladet.dk.

Går en ekstra mil

Indretningen af kontoret betyder meget for, om dine medarbejdere føler sig værdsat og derfor er parate til at gå den ekstra mil for virksomheden, der til tider skal til.

Indretningsarkitekt Hanne Eskesen har indretningen af en lang række kontorer, klinikker og offentlige institutioner på samvittigheden. Hun forsikrer om, at det kan betale sig at tænke i møbler og lyssætning.

- En velindrettet arbejdsplads betyder generelt, at de ansatte føler sig værdsat, anerkendt, og at der er nogle, der gør noget for dem. Større arbejdsglæde betyder igen mindre stress. Og hvis man kan mindske antallet af stressramte i sin virksomhed, kan man spare mange penge, siger Hanne Eskesen.

Google er forbillede

En virksomhed, som for alvor gør noget ud af indretning og arbejdsmiljø, er den internationale internetmagtfaktor Google. Hos dem får alle medarbejdere 20 procent af deres arbejdstid til at fordybe sig i en fritidsaktivitet, som de brænder for. En opgørelse viser, at halvdelen af alle de nye ideer, der bliver brugt til virksomhedens videreudvikling dukker op i disse fritidsperioder.