Kendt iværksætter vinker farvel til Danske Bank efter hvidvaskskandale

David Helgason tager sit gode tøj og smutter fra Danske Bank.

Unity-stifter David Helgason skifter nu bank. Han vil ikke længere have sine konti i Danske Bank, som er blevet udnyttet til at hvidvaske milliarder af kroner. (Foto: Anne Bæk © Scanpix)

- Kære Danske Bank. I har tjent mig godt, og jeg har været tilfreds med jeres service.

Sådan indleder den kendte iværksætter David Helgason en opdatering på Facebook, hvor han erklærer sit farvel til Danske Bank efter endnu en afsløring om hvidvask for milliarder af kroner i Danske Banks estiske filial.

- En ledelse skal ikke bare sørge for, at deres virksomhed følger loven (som I tilsyneladende har gjort), men sørge for, at dens handlinger kan tåle at se dagens lys. Og deri har I fejlet så alvorligt, at vi, jeres kunder, må tage konsekvensen og rykke op, skriver David Helagason, der står bag spilbyggerfirmaet, Unity, der i dag er flere milliarder værd.

Skifter bank

I går kunne Berlingske fortælle, at hvidvaskskandalen i Danske Banks estiske filial nu kan opgøres til mistænkelige transaktioner for mindst 53 milliarder kroner, hvilket bringer sagen på linje med nogle af de største hvidvasksager, der involverer enorme banker som Deutsche Bank og HSBC.

Historierne om den manglende hvidvaskkontrol i Estland betyder, at David Helgason nu vil skifte bank.

- Jeg flytter mine aktiviteter fra jer og vender ikke tilbage. Det, der skete i Estland, kan ikke bortforklares som en lokal fejl, eller en mellemleder gone wild, skriver David Helgason på sin åbne Facebook-profil.

Han afviser på sin Facebook-side at flytte sine forretninger til Nordea, som spillede en central rolle i de såkaldte panama-papirer.

- Det bliver et stort arbejde at skifte bank, og jeg glæder mig ikke. Og det kommer til at tage et par måneder at komme til den anden side, skriver han og opfordrer i sin opdatering andre til også at skifte væk fra Danske Bank.

Facebook-opdateringen blev lagt på i aftes og har foreløbig 166 likes, 40 delinger og 31 kommentarer.

Facebook
Twitter