Kevin meldte Christian til Løvens hule: ’Han blev ligbleg i hovedet’

To meget forskellige personligheder har lavet et fælles firma, som vil gøre tilværelsen nemmere for alverdens svejsere.

De to sønderjyske smede fik en varm modtagelse af Løverne.

I aften står der to selvudnævnte bonderøve, 39-årige Kevin Christensen og ni år yngre Christian Olsen, foran de fem potentielle investorer i Løvens Hule på DR1.

Men det er overhovedet ikke med Christians gode vilje. Selv om de to sønderjyske smede har et firma sammen, er de meget forskellige.

Den udadvendte Kevin med sælgertalentet og den lidt mere introverte opfinder Christian har fundet sammen om firmaet WeldingDroid, hvor de sælger en ny svejserobot, som de håber på kan hjælpe alverdens svejsere med at undgå opslidende arbejdsstillinger.

Kort efter de havde startet firmaet, var de to nye forretningspartnere på svejsemesse for at udbrede kendskabet til deres fælles produkt, men Kevin ville også prøve et lidt bredere udstillingsvindue.

- Jeg spurgte Christian, hvad han tænkte om Løvens Hule, og det var han ikke så meget for. Men jeg er jo mere den udadvendte type, så jeg meldte os til. Og da der så tikkede en mail ind om, at vi skulle være med, så blev han godt nok ligbleg i hovedet, husker Kevin og griner.

- Da vi kom derover, så var vi bare to bonderøve, der var ovre på Sjælland. Men det var en sjov dag, og det virkede som om, hele produktionsholdet havde en fest, da vi var med.

En jobsamtale med en bagtanke

Men selvom det er Kevin, der umiddelbart er den ekstroverte del af makkerparret, så var det faktisk Christian, som opsøgte sin nye forretningspartner.

Det hele begyndte med en jobsamtale.

- Christian kom til mig, da jeg søgte en mand til mit andet firma. Men han kunne slet ikke noget af det, som jeg eftersøgte, så det blev et nej tak, fortæller 39-årige Kevin Christensen.

Siden viste det sig, at Christians formål med samtalen slet ikke var at få et job, men at se nærmere på en mulig forretningspartner.

- Christian kom forbi igen senere og fortalte, at han slet ikke havde været interesseret i jobbet. Han havde fulgt mig på LinkedIn i noget tid, og nu ville han gerne møde mig, for han var interesseret i de ting, som jeg kunne. Han viste mig en maskine, som han havde lavet, og spurgte mig om jeg ville starte et firma sammen med ham.

Alle var meget interesserede

Efter det utraditionelle ’frieri’ gik Kevin Christensen i gang med at analysere markedet for sin potentielle partners opfindelse.

- Alle, som jeg snakkede med, var meget interesserede, så jeg tænkte "vi prøver det bare af".

- "Uh, det var godt, du ringede," sagde Christian, da jeg tog kontakt til ham, for nu havde han den første kunde, 2Water, som ville købe et eksemplar, men han vidste ikke rigtig, hvordan han skulle håndtere salget. Det var i april sidste år. Vi fik solgt den maskine, og så var vi i gang.

Det unikke ved svejserobotten er det program, som den 30-årige Christian Olsen har udviklet til at styre den med. Det er der mange potentielle kunder, som har fået øjnene op for, og interessen for den nye svejserobot spreder sig stadig længere ud.

Kevin Christensen bruger primært de sociale medier til at fortælle om produktet, og det giver resultater.

- Telefonen har ikke stået stille, jeg har booket så mange møder. Vi er begyndt at få mange henvendelser, og jeg har også fået et tilbud om at komme til Indien, for der ville de gerne til at sælge vores svejserobot. Men der er vi ikke endnu.

- Udover Danmark satser vi i første omgang på Sverige, Norge og Tyskland – så skal vi heller ikke rejse så langt, hvis der er noget, som skal serviceres.

Se Kevin og Christian præsentere deres robot i videoen her:

Hurtig fremgang for de to smede

Egentlig havde de to sønderjyske smede ingen forhåbninger om, at deltagelsen skulle ende med en investering og en ny partner, men Kevin Christensen håbede på, at det skulle give noget positiv omtale at være med.

- Vi havde ingen forventninger overhovedet. Men der var en fyr fra Sønderjylland, som var med sidste år, og bagefter eksploderede salget. Det kunne vi også godt bruge.

Efter optagelserne er det fortsat gået hurtigt fremad for de to sønderjyske smede.

- Vi har virkelig ekspanderet. Vi havde et lille lokale på 20 kvadratmeter, nu har vi vores egen produktionsvirksomhed på 460 kvadretmeter. Og vi har tre robotter på lager og prototype. Vi er virkelig i gang.

Sæsonens fem Løver: Jacob Risgaard, Christian Arnstedt, Mia Wagner, Jan Lehrmann og Jesper Buch. (Foto: Per Arnesen © United Production)

Og selvom der ifølge Kevin Christensen er udsigt til, at mange svejsere fremover slipper for de opslidende arbejdsstillinger, skal de ikke frygte fores deres job, når robotten kommer.

- Statistikkerne siger, at arbejdsløsheden ikke stiger for svejserne, når der kommer flere robotter. De beholder deres job, men de kan de slippe for at få ondt i ryggen, og kroppen kan holde indtil pensionsalderen. Vi tænker, at vi hjælper folk – ikke at vi tager deres job.

Facebook
Twitter