Kinesere skal lære at drikke mjød

Cafe-ejere i Jelling er klar til kinesiske turister.

Cafe-ejerne Ole Grangaard Olesen og Bjarne Taudal Andersen er forberedte på kinesiske turister i Jelling. (© DR Nyheder)

- Når der kommer kinesiske gæster, vil vi servere et glas mjød for dem. Det er vi sikre på, de godt kan lide.

Ejerne af Cafe Sejd i Jelling har forberedt sig godt til, at kunne tage imod kinesiske turister.

Ole Grangaard Olesen har været på kursus i Vejle for at lære, hvordan cafeen skal håndtere det, som han håber bliver en kinesisk invasion i Jelling.

- Kineserne er interesserede i vikinger. Og vikinger kan vi fortælle meget om her på cafeen, siger han.

Meget at lære

Med Jellinge-stenene, Harald Blåtand og byens fortid som vikinge-by er Jelling et oplagt rejsemål for kinesiske turister, der vil bruge mere end een overnatning i Danmark.

- Vi håber, at vi får rigtig mange gæster, siger Ole Grangaard Olesen.

Men der er meget at lære, hvis man gerne vil gøre et got indtryk på kinesiske turister.

- Man skal ikke bringe en kineser i en situation, hvor han syntes, at nu mister han overblikket. Så når man præsenterer et menukort for dem, så er det en god ide at anbefale dem, at de spiser det der, og I drikker det der til, har Ole Grangaard Olesen lært på kurset.

- Det er lidt sjovt, at de drikker varmt kogt vand. Vi skal huske, at sætte vores juice og øl ud. Det må ikke være afkølet, siger han.

Gedebukkens brækkede ben

Cafeen satser på, at kineserne vil drikke og spise vikinge-inspireret mad med en god fortælling til. Og menuen bliver indrettet med lidt ekstra vikinge-svung til de nye turister.

- Man kunne lave den der ret, vi har lavet før. Den jeg kalder gedebukkens brækkede ben, lyder forslaget fra Bjarne Taudal Andersen, der er medejer af cafeen.

Selvom de to cafe-ejere syntes de har lært meget om kinesiske turister, så har de besluttet at tage imod endnu et tilbud fra Vejle kommune.

- Vi vil gerne på et mini-kursus i kinesisk. Bare så vi kan de mest basale ord, siger Ole Grangaard Olesen.