Kinesere udfordrer Vestas

I årevis har Danmark siddet solidt på førstepladsen når det handler om vindmøller. Men nu er kineserne er på vej ind på verdensmarkedet.

Danske Vestas får nu konkurrence fra billige kinesiske vindmøller

Det kinesiske selskab Mingyang Wind Power har netop afskibet to kæmpemøller til USA. Det er første gang, at kineserne viser, at de kan producere vindmøller, der kan konkurrere på det internationale marked.

- Der er ingen tvivl om, at de er ambitiøse i Kina. De har ikke nok i at sælge vindmøller på hjemmemarkedet, de vil også ud over stepperne internationalt. Og der er salget af vindmøller til USA det første skridt i den rigtige retning, siger aktieanalytiker Christian Nagstrup fra Jyske Bank.

Kineserne har i nogle år selv bygget vindmøller, men de er blevet bygget på licens fra de store vindmøller-producenter i Vesten.

Tyve procent billigere

Nu er kineserne klar med deres egne møller, som de selv siger bliver tyve procent billigere end de priser, virksomheder som Vetstas og Siemens kan tilbyde.

Kineserne viser tydeligt, at de ikke vil nøjes med at levere billig arbejdskraft til amerikanske og europæiske virksomheder - de vil selv producere på deres egne virksomheder - og de vil have deres bid af markedet.

I dag hedder verdens største vindmølleproducent Vestas - men den position kan blive udfordret af billige kinesiske vindmøller.

- Jeg mener stadig, at de har en del at lære. Vi skal nok se fem år frem i tiden før vi for alvor vil se kineserne som alvorlige konkurrenter på vindmølle-markedet, siger Christian Nagstrup.

Facebook
Twitter