Kinesisk forretningsmand sender fragtfly med medicinsk udstyr til Danmark

500.000 masker og 5.000 beskyttelsesdragter er på vej til Danmark.

Jack Ma har også doneret medicinsk udstyr til blandt andre Kina, USA, Italien, Belgien, Frankrig, Slovenien og Spanien. (Foto: Dai Kurokawa)

Et fragtfly fyldt med medicinsk udstyr lander tirsdag i Københavns Lufthavn.

Afsenderen er den kinesiske milliardær Jack Ma, og fragten består ifølge Dansk Erhverv af cirka 500.000 masker, 50.000 testinstrumenter og 5.000 beskyttelsesdragter.

- I Danmark lige som i alle andre corona-ramte lande er det af stor vigtighed at have tilstrækkeligt med værnemidler, så vi kan gennemføre de nødvendige test, og vores sundhedspersonale kan beskytte sig mod smitte, siger Brian Mikkelsen, der er direktør i Dansk Erhverv.

Det er Dansk Erhverv, som har formidlet kontakten mellem Jack Ma Foundation og Lægemiddelstyrelsen, som skal modtage udstyret, der skal bruges af sundhedspersonale til test og behandling af corona-patienter.

- Jack Ma Foundation donerer nu masker, testudstyr og beskyttelsesdragter til Danmark i stort antal. Vi håber, at værnemidlerne kan komme ud og gøre nytte der, hvor der er brug for det, lyder det fra Brian Mikkelsen i en mail til DR.

Masker knap ressource

Ifølge en pressemeddelelse fra Jack Ma og hans store multinationale selskab, Alibaba, landede fragtflyet tidligere i dag i Liege i Belgien. Mandag er varerne i fragtflyet blevet sorteret og tirsdag flyver et fragtfly til Danmark med udstyret.

Netop masker er en knap ressource på de danske hospitaler, og blandt andre Region Sjælland har for nylig advaret om, at lagrene snart er tomme.

- Denne donation er blandt en række bistandsinitiativer fra Alibaba Foundation og Jack Ma Foundation til støtte for de områder i verden, der er hårdest ramt af Covid-19-krisen, skriver Alibaba i en pressemeddelelse.

Jack Ma har også doneret medicinsk udstyr til blandt andre Kina, USA, Italien, Belgien, Frankrig, Slovenien og Spanien.

Rettelse: Det fremgik tidligere af artiklen, at udstyret var landet i Danmark. Det mente både Dansk Erhverv og Lægemiddelstyrelsen også. Men ifølge Alibaba er fragten fortsat i Liege i Belgien, hvorfra det bliver fløjet til Danmark i morgen.