Kinesisk smartphone på vej til danske butikker

Kinesiske Xiaomi forsøger at udfordre Apple, Samsung og Huaweis smartphones.

Xiaomi er en af de bedst sælgende smartphones i Kina, men stort set ukendt i Danmark. Det vil selskabet nu forsøge at lave om på. (Foto: JASON LEE / POOL © REUTERS/Scanpix + Wikimedia (Creative Commons))

Kinesiske Xiaomi vil i samarbejde med teleselskabet 3 ind på det danske smartphone-marked med i første omgang tre smartphones.

- Deres smartphones er så enestående, at selskabet i løbet af ganske få år er blevet en af verdens førende smartphone-producenter. Så vi glæder os til at vise danskerne, hvad deres produkter kan, siger David Elsass, direktør for privatkundemarkedet hos 3.

Xiaomi ligger ifølge konsulentfirmaet Gartner på en fjerdeplads over verdens mest solgte mærker lige efter giganterne Samsung, Huawei og Apple.

Xiaomi satser i første omgang tre telefoner i kampen om danskernes gunst.

Redaktør: Lave priser holder ikke

Den ene, Mi8, er nogenlunde på niveau med konkurrenterne, men prisen på 3.999 kroner er op mod et par tusinde lavere.

Den anden telefon, Mi Mix S2, sælges i høj grad på designet, og den koster 500 kroner mere, mens den tredje er en prisbillig udgave til 1.299 kroner.

Ifølge John G. Pedersen, redaktør på netmediet meremobil.dk, vil Xiaomis ankomst på det danske marked have en begrænset effekt i starten, fordi markedet er for fastlåst.

Han forventer dog ikke, at de meget lave priser vil holde på længere sigt.

/ritzau/

Facebook
Twitter