KL-top: Lærerne skal nok bøje sig

Næstformand Erik Fabrin understreger, at KL ikke giver sig i konflikten om lærernes arbejdstid.

Erik Fabrin, næstformand for Kommunernes Landsforening understreger, at KL ikke giver sig i konflikten om lærernes arbejdstid. (Foto: Lars Helsinghof © Scanpix)

Det er kun et spørgsmål om tid, før de lockoutede lærere føler sig tvunget til at returnere til forhandlingsbordet.

Men det kan godt vare yderligere en måned, før lærerne bøjer sig, siger næstformanden i Kommunernes Landsforening, Erik Fabrin (V), til Berlingske.

Konflikten om lærernes arbejdstid er nu på vej ind i sin tredje uge, og der er endnu ingen tegn på, at en af parterne er ved at blive møre.

Lærerformand Anders Bondo Christensen og størstedelen af befolkningen efterlyser et indgreb fra regeringen, og Bondo mener, at lærerne har udvist forhandlingsvilje ved at komme med flere forslag.

Fastholder krav

Men KL holder fast i det ultimative krav om at få gjort op med arbejdstidsreglerne. Derfor mener Erik Fabrin, at Anders Bondo Christensen er i færd med at brænde alle strejkekronerne af uden grund.

- Vi har diskuteret det her i årevis, og vi flytter os ikke. Jeg ser kun én løsning - og den er, at lærerne giver efter. Jeg vil bestemt ikke have et regeringsindgreb, for vi bør da kunne løse konflikten selv, siger Erik Fabrin til Berlingske.

På et spørgsmål om, hvorvidt KL bare venter på, at lærernes strejkekasse bliver tømt, henviser KLs næstformand til udfaldet af pædagogernes og sygeplejerskernes strejke i 2008.

- Da endte det ganske enkelt med, at kasserne var tomme, og så måtte de komme tilbage på deres grædende knæ og bede om at få afsluttet konflikten. Og det blev selvfølgelig afsluttet på en ordentlig måde, for vi skal alle sammen arbejde sammen bagefter, siger han.

Erik Fabrin forventer, at det scenarie vil gentage sig i lærerkonflikten, skriver Berlingske.

/ritzau/

FacebookTwitter