KL varsler opgør med pædagogers arbejdstidsregler

KL lægger op til et opgør med arbejdstidsregler for pædagoger og social- og sosu-assistenter med døgnarbejde.

Michael Ziegler, formand for KL's Løn- og Personaleudvalg, siger, at det er et puslespil at lægge vagtplaner i døgninstitutioner, fordi personalegrupperne har forskellige arbejdstidsregler.

Ved sidste overenskomstforhandling for de offentligt ansatte fik lærerne nye arbejdstidsregler, og nu vil kommunerne have nye arbejdstidsregler for pædagoger og social- og sundhedsassistenter med døgnarbejde, skriver Berlingske.

Ifølge formanden for KL's Løn- og Personaleudvalg, Michael Ziegler (K), vil kommunerne stille krav om mere fleksible arbejdstidsregler ved forårets overenskomstforhandlinger. Det skal gøre det lettere for arbejdsgiverne at lægge vagtplaner, lyder det.

Vagtplaner er et puslespil

- Hele vores velfærdssystem er i gang med en kæmpe omstillings- og reformproces i de her år. For at den kan blive en succes, bliver vi nødt til at kunne arbejde mere fleksibelt end i dag, siger Michael Ziegler til avisen.

- Det nytter ikke noget, at en leder af en døgninstitution skal lægge et større puslespil, hver gang han eller hun skal lægge vagtplan, fordi hver medarbejdergruppe har vidt forskellige arbejdstidsregler, siger han.

12 milliarder skal findes

KL-formanden mener dog ikke, at situationen for pædagoger og sosu'er kan sammenlignes med lærernes i 2013.

I fagforeningerne frygter man, at de ansatte via nye arbejdstidsregler skal levere de 12 milliarder kroner, som regeringen vil effektivisere det offentlige for frem mod 2020.

/ritzau/

Facebook
Twitter