Erhvervsmand og iværksætter Klaus Riskær Pedersen er klar med et nyt eventyr.
Denne gang er det dog ikke i Danmark, men i Uruguay, hvor Riskær Pedersen sammen med seks partnere har skudt penge ind i en virksomhed, der skal dyrke Cannabis-planter til medicinsk cannabis.
- Vi står i 2016 med medicinsk cannabis, som vi gjorde i 1995 med internettet. Det er som om, det er det første år, det bryder igennem, siger Klaus Riskær Pedersen på en telefon fra Uruguay, hvor han de seneste seks uger har opholdt sig for at få virksomheden skudt i gang.
Folkene bag selskabet, Nube Serena SA, mener at have fundet et hul i markedet. Det er nu, de skal stå på toget med medicinsk cannabis, mener Riskær Pedersen. For i disse år åbner flere lande i lovgivningen op for, at der kan distribueres og sælges medicinsk cannabis til patienter.
Tilladt i mange amerikanske delstater
Holland har tilladt medicinsk cannabis i årevis, og i USA har godt halvdelen af delstaterne også tilladt det, ligesom der er ved at tegne sig et flertal herhjemme for at igangsætte medicinske forsøg med det.
- Det afgørende er, at brugen af medicinsk cannabis som slutprodukt er ved at blive lovliggjort i flere lande. Det går meget hurtigt nu, siger Klaus Riskær Pedersen
Men selvom cannabis som medicinsk præparat er ved at blive lovliggjort, så er det fortsat ikke tilladt at producere det i mange lande. Det er det derimod i Uruguay, hvor klimaet også begunstiger produktionen, mener Klaus Riskær Pedersen, der forudser, at de på en 600.000 m2 stor mark kan høste seks gange om året.
Få lande vil dyrke hashen selv
Ifølge Riskær Pedersen har Nube Serena SA allerede lavet en aftale med en schweizisk virksomhed, der står på spring til at overtage de færdigdyrkede planter, hvis kvaliteten er i orden. Lige nu har de 173 planter til test, og fuldt produktionsmodnet vil der kunne produceres omkring 50 til 75 tons cannabis om året, vurderer han.
- En ting er, at man lovligt kan bruge de her produkter i de her lande – men de skal også produceres. De er bare ikke særligt interesseret i at have Cannabis-marker liggende.
Han erkender, der er en risiko ved at gå ind på markedet.
- Risikoen er jo, at vi ikke kan få styr på produktionen. At vi ikke kan skaffe en kvalitet af cannabis, der er god nok. Der kan komme en masse bøvl. Men det bøvl er ikke anderledes, end da vi startede internettet i ’95.
Ejer en fjerdedel af nyopstartet selskab
Kan du forstå, hvis nogen tænker, det her lyder helt ude i hampen?
- Så har de da slet ikke forstået noget. Jeg har lavet innovation med radio, tv, internet og stamceller. Jeg er frontrunner. Det er den måde, jeg arbejder på. Enhver tosse vil være inde i det her marked nu, siger han.
Planen er, at selskabet skal have påbegyndt produktionen i tredje kvartal i år. I alt er der skudt et par 100.000 dollars i projektet, og Riskær Pedersen ejer 25 procent af selskabet gennem familiens danske holdingselskab Reboot ApS.
Det er dog planen, at selskabets skal tilføres yderligere midler på et senere tidspunkt.
Iværksættersporet
Det er bestemt ikke første gang, Klaus Riskær Pedersen forsøger at opdyrke et nyt marked. Da der i 1983 blev åbnet op for at sende lokalradio i Danmark, stod erhvervsmanden klar til at gå på markedet med The Voice. I 1988 blev det lovligt for radiostationen at sende reklamer, og resten af The Voices historie som kommerciel radiostation er historie.
Ligeså er fortællingen om internetudbyderen Cybercity, som bedrageridømte Klaus Riskær Pedersen stiftede i 1995. Selskabet endte med at være Danmarks næststørste internetudbyder.
Fælles for de to entreprenørselskaber var, at Klaus Riskær Pedersen så et hul i markedet og med egne ord var ”frontrunner” på et nyt erhvervsområde.
https://www.facebook.com/DRNyheder/posts/1118714388179084