Tema OW Bunker

Klemte OW Bunker-aktionærer glæder sig over kritisk rapport

Det er utilstedeligt at drive en virksomhed, som OW Bunker har gjort, mener småaktionærerne, der har mistet millioner på krakket.

315 millioner kroner har en række småaktionærer tabt på OW Bunkers konkurs. (Foto: Kasper palsnov © Scanpix)

Det bliver noget lettere for de småaktionærer, der har tabt 315 millioner kroner på OW Bunker-krakket, at få deres penge tilbage, efter en ny kuratorrapport har rettet en skarp kritik mod ledelsen og ejerne af skibsbrændstofvirksomheden fra Aalborg.

Det mener Morten Schwartz Nielsen, der er formand for Foreningen OW Bunker-Investor, som repræsenterer en række af de småaktionærer, der har mistet millioner af kroner på konkursen.

OW Bunker

Hvordan kunne det ske, at OW Bunker - Danmarks næststørste virksomhed målt på omsætning - pludselig gik konkurs. Få overblikket her.

Gå til tema

- Rapporten givet et billede af en virksomhed, som er blevet drevet i strid med alle regler. Det er en god gave at få, når man gerne vil have sine penge tilbage, siger han.

Rapporten, der er blevet udarbejdet på bestilling af konkursboets kurator, viser, at OW Bunkers ledelse og ejere kendte til de risikable oliespekulationer, der kostede virksomheden livet sidste år.

Derudover undlod de bevidst at oplyse investorerne om det.

- Det er utilstedeligt at drive en virksomhed på denne måde, siger Morten Schwartz Nielsen.

Foreningen er lige nu i gang med at færdiggøre stævningen, der skal indleveres i det nye år. Her vil rapporten indgå som en del af materialet.

Det store spørgsmål er nu, hvordan foreningen kan få alle pengene hjem, siger formanden.

- Der er nogle forsikringer i spil, som vi kan kræve betaling fra. Derudover er der også mulighed for at gøre ansvar gældende for sælgere og rådgivere. Men jeg er forhåbningsfuld, siger han.