KL's grammatikfejl spreder sig på Facebook

En helsidesannonce fra KL om lærernes arbejdstid er blevet poulær på Facebook, fordi den er fyldt med kommafejl.

Den 21-årige studerende, Rasmus Toft Duus, har rettet KLs annonce for fejl og delt den på Facebook. (Foto: Rasmus Toft Duus- Facebook © Screendump)

De sidste dage har KL indrykket helsidesannoncer i flere dagblade, der forsøger at sprede budskabet om, at en lærer kun underviser 16 timer om ugen.

Siden i går er annoncen også havnet på Facebook. Her er den blevet delt flere tusind gange, men ikke i sin originale version.

På Facebook er den udstyret med røde streger, kryds og bolle og karakteren 02. Pointen er, at annoncens seks linjer har stavefejl og er fyldt med kommafejl.

Korrekturlæsning tak!

Det er den 21-årige Facebook-bruger Rasmus Toft Duus, der har sat de røde streger, og i går torsdag lagde han den korrekturrettede annonce op på det sociale medie. Fredag formiddag er den allerede blevet delt mere end 4500 gange og har modtaget næsten 3500 likes.

Som tekst til den rettede annonce skriver Rasmus Toft Duus, der til daglig læser International Mechatronics på Syddansk Universitet:

Kære KL

Hvis I skal lave et barnligt angreb mod Lærerforeningen, så husk lige at korrekturlæse jeres annonce først. Disse grammatikregler burde være lært allerede i 6.-7. klasse.Jeg vælger ikke side i den diskussion I kører, men mener bare, at hvis I skal til at bruge danskernes skattekroner på en dyr, helsidet annonce, burde I nok lade børnene i overbygningsklasserne korrekturlæse teksten for jer først. ;)God påske!

Hilsen Rasmus :)

KLs budskab bliver spredt

Rasmus Toft Duus er overrasket over, at hans opslag er blevet delt så mange gange og holder øje med, hvordan og hvor den deler sig.

Nogle gør nemlig opmærksom på, at man kun gør KL en tjeneste ved at sprede deres annonce - grammatik fejl eller ej.

- KL har vel opnået det, de ville med deres fejl. Nu spreder du deres budskab, skriver Niels Enersen på Rasmus Toft Duus' væg.

Selv fastslår den 21 årige studerende over for dr.dk, at han ikke holder med nogen af parterne i konflikten, men morer sig over, at KL kan dumme sig så meget.

- Jeg griner over den mangel på professionalisme, der ligger bag udviklingen af annoncen, siger han.

Fejlene fortsætter

Rasmus Toft Duus' opdatering har modtaget en række kommentarer, der gør opmærksom, at han heller ikke har helt styr på kommaerne i sin opdatering.

Der mangler nemlig et komma mellem diskussion og I, og helsidet annonce staves helsidesannonce, hvis det skal være helt korrekt.

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk