Knallertkørende slik-ræv fra Løvens Hule har fået fuldtidsarbejde

Iværksætter vil fortsat bringe bland selv-slik ud, selv om 'løverne' ikke var med ham.

Slik er et impulskøb, og trangen fra den søde tand melder sig gerne, når man sidder mest mageligt hjemme i sofaen.

Derfor skal bland selv-slik være en vare, der bringes lige til døren. Gerne med lidt gejst og glæde, mener iværksætteren Mohamed Hassan Juriah, som står bag konceptet Bonbon Now.

På firmaets hjemmeside skal man blot blande det slik, man ønsker, og derefter vil en knallertkørende og røvrystende ræv stå for det praktiske, fortæller han i aftenens udgave af programmet Løvens Hule.

- I kender det, I sidder der en fredag aften, I har glemt at købe fredagsslikket. Hvad gør I så? Hvorfor skal I hele vejen til slikbutikken for at købe jeres slik?, lyder det spørgende fra Mohamed Hassan Juriah.

Kunne ikke finde fælles opbakning

Programmets fem pengestærke 'løver' var dog ikke helt overbeviste af salgstalen, og ingen var klar til at lægge de 60.000 kroner, som den unge iværksætter efterspurgte.

Først iført rævekostyme og siden i knaldrødt jakkesæt med karakteristisk 'skovsnegle-mustasch' argumenterede Mohamed Hassan Juriah derfor forgæves for sin idé.

- Hvis du kan få alle de andre fire med, så er jeg også med, lød de opmuntrende ord fra Just Eat-bagmanden, Jesper Buch, til rengøringseksperten Birgit Aaby.

Hun måtte dog selv opgive at skyde penge i projektet efter runden af vurderinger fra de tre øvrige serie-investorer:

- Jeg går ikke alene i den (Bonbon now, red.), der er for meget arbejde i at være alene om den, lød det fra forretningskvinden.

Har siden fået fuldtidsarbejde

Siden programmets afslutning har hverdagens realiteter meldt sig, og den unge iværksætter har derfor valgt at tage et fuldtidsjob i et callcenter for at kunne forfølge sin drøm, fortæller han.

- Jeg fik jo ikke investeringen i Løvens Hule. Jeg gik forbi nogle andre investorer, hvor jeg heller ikke havde heldet med mig. Så jeg tænkte, at jeg tager bare den lange vej. Så jeg har haft et fuldtidsarbejde lige siden, hvor jeg skyder penge i projektet, siger Mohamed Hassan Juriah.

Han vurderer selv, at han bruger omkring 90 procent af lønnen fra kundeservice-jobbet til at støtte sit slikeventyr.

- Når jeg ser på andre iværksættere, der har fået succes, så er det ikke noget, der er kommet på et sølvfad. Jeg tager både dobbeltarbejde og de søvnløse nætter med et smil, for jeg ved, at det bærer frugt, siger han.

Håbede på forståelse fra Jesper Buch

Mohamed Hassan Juriah fik dog især ros for sin gode energi og sin gejst på scenen foran investorerne.

- Jeg havde aldrig troet, at det var min rolle, da jeg i sin tid droppede ud af universitet for at forfølge min drøm, men jeg tror på, at man skal gå hele vejen, siger han og griner:

- Det vigtigste er, at man bliver husket, det er en af de gyldne regler inden for marketing, lyder forklaring på den røde maskot-ræv, der ifølge konceptet skal vende sig om og ryste farvel med halen, når slikket er afleveret til kunden.

Men trods de brede smil blandt 'løverne' var der altså ingen penge at hente. Mohamed Hassan Juriah havde ikke forventet en bragende succes, men havde dog håbet på forståelse fra især Jesper Buch, der som erhvervsmand selv står bag konceptet Just Eat, der bringer mad ud.

- Jeg havde håbet rigtig meget på Jesper (Buch, red.). For konceptet minder meget om det, han kommer fra, lyder det fra slik-iværksætteren.

Konceptet skal kickstartes

Efter programmet var Mohamed Hassan Juriah skuffet over dommen. Han følte sig tom indeni, fortæller han. Men følelsen varede ikke længe.

I dag har han i stedet fundet en ny måde, hvormed han vil forsøge for at skaffe startkapital til at få oprettet et centralt sliklager til sin virksomhed.

- Jeg startede her for et par dage siden, og jeg er allerede oppe på 4000 kroner, siger han glad.

Går man ind på Bonbon nows hjemmeside, henviser siden nemlig til en såkaldt Kickstarter-kampagne, hvor målet er at indsamle 200.000 kroner til projektet inden 28. januar 2016.

Ved at skyde penge i projektet lover Mohamed Hassan Juriah til gengæld sine investorer store rabatter på slik leveret lige til døren.

- Næste skridt er at få kickstarteren i hus, få oprettet vores lager og så brage derudad med ræv, slik og ballade, siger han.

Du kan se eller gense alle afsnittene af Løvens Hule på DR TV.

Facebook
Twitter