Københavns Lufthavn vil nedlægge 650 stillinger

Udsigten til fortsat lav aktivitet i flytrafikken udløser fyringer.

(ARKIV) Både erhvervs- som ferierejser forventes at ligge væsentligt under tidligere års niveau i en meget lang periode frem. (Foto: Linda Kastrup © Scanpix)

For at tilpasse sig et lavere aktivitetsniveau planlægger Københavns Lufthavn at nedlægge 650 fuldtidsstillinger.

Til sammenligning har lufthavnen i dag cirka 2.600 medarbejdere ansat på fuldtid. Det oplyser Københavns Lufthavn.

- Det er meget trist, at vi nu skal være færre medarbejdere i CPH (Københavns Lufthavne, red.). Vi har haft som mål at sikre så meget aktivitet og så mange arbejdspladser som muligt i lufthavnen igennem krisen, udtaler administrerende direktør Thomas Woldbye i en meddelelse fra lufthavnen.

Nedlæggelserne er blevet annonceret i forbindelse med et halvårsregnskab fra lufthavnen, der viser et minus på 178 millioner kroner.

Thomas Woldbye peger på, at lufthavnen kan se frem imod en periode med meget færre passagerer.

- Alle tal og fremskrivninger viser, at flytrafikken ikke ser ud til at komme tilbage på samme niveau i overskuelig fremtid. Mange vurderer, at luftfarten først vil være normaliseret et sted mellem 2022 og 2024.

Hjælpepakker begrænser fyringer

På trods af de mange forventede afskedigelser giver Københavns Lufthavn i meddelelsen udtryk for, at Folketingets hjælpepakker har været med til at afbøde større besparelser.

- Især den seneste forlængelse af lønkompensationsordningen har givet os større viden om fremtidens rejsemønstre. Og med den kan vi undgå at afskedige så mange, som vi ellers havde været nødt til, hvis ordningen ikke havde været der.

- Men med udviklingen i flytrafikken, må vi ulykkeligvis erkende, at det ikke er muligt for os at fastholde det samme antal medarbejdere som før coronakrisen, udtaler Thomas Woldbye.

Over de kommende uger skal der være drøftelser med Københavns Lufthavns tillidsrepræsentanter om udmøntningen af de forventede afskedigelser.

- Vi vil gøre vores yderste for, at processen omkring opsigelserne bliver så ordentlig som muligt og prøve at hjælpe opsagte kolleger videre til deres næste job, udtaler HR-direktør Kirstine Bergenholtz.

Facebook
Twitter