Købte mobiler og tablets: Fem medarbejdere hos Bygningsstyrelsen bortvises

Fem statsansatte er blevet bortvist fra Bygningsstyrelsen efter at have købt it-udstyr.

Fem medarbejdere er blevet bortvist fra Bygningsstyrelsen, efter de har købt billigt udstyr af medarbejdere hos den private installationsvirksomhed Kemp & Lauritzen.

Da sagen kom frem i sidste måned, suspenderede Bygningsstyrelsen otte medarbejdere, og nu er der altså grundlag for, at i hvert fald fem bliver bortvist fra deres arbejdsplads.

- Vi har fundet tilstrækkeligt med dokumentation for, at de fem pågældende medarbejdere har overtrådt Bygningsstyrelsens interne regelsæt i forhold til indkøb og modtagelse af gaver, skriver pressechef i Bygningsstyrelsen Carsten Engedal i en kommentar til DR Nyheder.

Der er tale om fire medarbejdere og deres teamleder, som bestrider en post under kontorchefniveau.

- Bortvisningerne sker, fordi der er fundet dokumentation for klare overtrædelser af Bygningsstyrelsens interne regler, skriver pressechefen, som afviser at stille op til et interview.

14 personer indblandet

Det var Kemp & Lauritzen, der i første omgang tippede Bygningsstyrelsen om, at noget kunne være galt.

Kemp & Lauritzen har en aftale om at udføre vvs- og elarbejde for Bygningsstyrelsen.

I forbindelse med den aftale er der over fire år indkøbt it-udstyr for 175.000 kroner, som er blevet bogført som andre varer eller ydelser, har Peter Kaas Hammer, direktør for Kemp & Lauritzen, tidligere forklaret:

- Vi har via vores interne kontrolsystemer konstateret uregelmæssigheder, der vedrører indkøb af it-udstyr, som er blevet viderefaktureret under en anden betegnelse.

Kemp & Lauritzen har selv fyret fire medarbejdere for deres involvering i sagen. Desuden er en femte medarbejder blevet suspenderet.

Udenrigsministeriet har også suspenderet en medarbejder, fordi vedkommende har deltaget i bekostelige restaurantbesøg. Tidligere på måneden fandt en advokatundersøgelse, at de involverede havde brugt over 80.000 kroner på syv restaurantbesøg.

Undersøgelse klar til august

De sidste tre suspenderede medarbejdere hos Bygningsstyrelsen afventer en undersøgelse fra Kammeradvokaten, som ligger klar efter sommerferien.

- Bygningsstyrelsen har anmodet Kammeradvokaten om at undersøge, hvorvidt en afgrænset gruppe af medarbejdere i Bygningsstyrelsen har modtaget uretmæssige fordele fra leverandører og samarbejdspartnere.

- Indtil denne undersøgelse er afsluttet, kan Bygningsstyrelsen desværre ikke give yderligere oplysninger i sagen og afventer Kammeradvokatens samlede undersøgelse i august 2019.

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk