Købte mobiler og tablets: Otte statsansatte suspenderet i mulig svindelsag

I alt 12 personer er sendt hjem efter formodet svindel med indkøb af it-udstyr til 175.000 kroner.

Illustration: Aslak Elias Kelkka

Bygningsstyrelsen har suspenderet otte medarbejdere i en sag om formodet svindel med køb af it-udstyr, oplyser styrelsen i en pressemeddelelse.

Det er ifølge Bygningsstyrelsen virksomheden Kemp & Lauritzen, der har tippet styrelsen om, at noget kunne være galt.

Virksomheden har også valgt at suspendere fire af sine egne ansatte. I alt er 12 personer altså sendt hjem, mens sagen undersøges nærmere.

- Bygningsstyrelsen er af Kemp & Lauritzen blevet gjort opmærksom på, hvad der forekommer at være uregelmæssigt indkøb af it-udstyr i forbindelse med en serviceaftale mellem Bygningsstyrelsen og Kemp & Lauritzen, står der i en pressemeddelelse på styrelsens hjemmeside.

It-handel for 175.000 kroner

Kemp & Lauritzen har en aftale om at udføre vvs- og elarbejde for Bygningsstyrelsen.

Og det er i forbindelse med den aftale, at der over fire år er indkøbt it-udstyr for 175.000 kroner, der er blevet bogført som andre varer eller ydelser, siger Peter Kaas Hammer, der er direktør for Kemp & Lauritzen.

Virksomheden oplyser til DR Nyheder, at det drejer sig om indkøb af mobiler og tablets.

- Vi har via vores interne kontrolsystemer konstateret uregelmæssigheder, der vedrører indkøb af it-udstyr, som er blevet viderefaktureret under en anden betegnelse, siger Peter Kaas Hammer i en pressemeddelelse.

Virksomhed har sendt fire hjem

Kemp & Lauritzen har derfor også valgt at suspendere fire af sine egne ansatte i sagen, oplyser direktøren.

- I forlængelse af vores egen undersøgelse har vi desuden iværksat en advokat- og revisionsundersøgelse, så vi sikrer, at vi får eksterne øjne på sagen. Først og fremmest af hensyn til de suspenderede medarbejdere, siger Peter Kaas Hammer.

Det er på baggrund af en vurdering fra Kammeradvokaten, at de i alt otte ansatte hos styrelsen og fire ansatte hos virksomheden nu er suspenderet, skriver Bygningsstyrelsen.

Styrelsen har på også baggrund af sagen hentet hjælp hos revisorvirksomheden Deloitte, der nu skal sørge for, at fakturaer godkendes efter bogen.

- Bygningsstyrelsen har aftalt med Deloitte, at de nu vurderer styrelsens godkendelsesproces for fakturaer, fremgår det af styrelsens pressemeddelelse.

Bygningsstyrelsen vil ikke stille op til interview og vil heller ikke oplyse, om der er sket politianmeldelse i sagen.

Ingen af de fire suspenderede hos Kemp & Lauritzen er politianmeldt, skriver Ritzau.

Om Bygningsstyrelsen

  • Bygningsstyrelsen er statens ejendomsvirksomhed og bygherre.

  • Styrelsen arbejder med bygninger og udlejning for blandt andre domstolene, politiet, forsvaret, universiteterne, ministerier og andre myndigheder i centraladministrationen.

  • Ifølge tal fra september 2018 administrerer styrelsen statsejendomme til en samlet værdi af knap 43 milliarder kroner.

  • Styrelsen har omkring 180 kunder på kontorområdet i statsejendomme, omkring 215 kunder på kontorområdet i private lejemål og 18 kunder på uddannelsesområdet fordelt på cirka 900 bygninger.

  • Kilde: Bygningsstyrelsen